Reviews Zermatt (1608m - 3800m)

Schrijf review

10.0

14-01-2023
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Allen,
Dat het wat meer kost kan zijn , vorig jaar naar Solden geweest in Oostenrijk ook duur en het gebied kan je niet vergelijken met zermatt , Zermatt is gewoon Top voor alles en nog wat .Een halve liter bier boven in de bergen kost een goeie 7 euro .Hier bij ons aan de zee ook een 5 of 6 euro dus , het is hoe je het bekijkt. Voor mij is Zermatt het beste al een 25 tal keer op wintersport geweest . het is wat duurder dan elders , maar ja soms moet je keuzes maken.

8.7

28-12-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Tja, Zermatt, geld zat! Maar wat een paradijs om hier te mogen en vooral kunnen skiën. Virus is bij ons over geslagen vanwege vrienden die ons eens meenamen en de weg wisten. Totaal verliefd maar ook leeg gelopen. Jaar later dus weer naar Oostenrijk maar al spijt bij de eerste dag; herrie op straat, stomdronken mensen, ander publiek. Dus nu al 7 jaren op rij naar Zermatt en soms zelfs meerdere malen. Maar je moet er wel voor sparen of een stevige bankrekening op na houden. Want vanaf auto trein, parkeren, taxi in dorp, flesje water of koffie en het eten in fantastische restaurants, het klopt gewoon; alles is duur. Maak het eens mee en bekijk of het bij je past (en bij je portemonee). Het is gewoon een speciaal gebied met een speciaal gevoel en niet voor niets komen er wandelaars, Gornergrat bewonderaars en skiërs from all over the world naartoe.

8.7

02-10-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Ja het is voor de zomer en wintersport een paradijs! Geweldig dorp wel veel toeristen vooral in de zomer een hoop camera mensen in de winter eindeloze afdalingen prachtig, zomers kun je hier mooie bergwandelingen maken het is er wel heel prijzig beetje te

9.0

07-03-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Schitterend dorp misschien wel de mooiste van Europa

7.7

10-03-2020
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Prachtige locatie en de mooiste pistes. Zeker de freeride pistes (niet geprepareerde pistes) zijn top als er verse poeder ligt (Rote Näse).

Twee aardige Apres-Ski tenten bij de twee dalafdalingen. Restaurants kan ik niet beoordelen. Wij hebben boodschappen voor een week meegenomen en versproducten in de supermarkt gekocht. Op deze wijze is het allemaal prima te betalen. Als je echter van plan bent een week buiten de deur te eten en op de berg te lunchen zou ik, als je aan een budget gebonden bent, niet naar Zermatt gaan.

Tip: koop enkel een skipas voor Zermatt gebied (sowieso groot genoeg). De verbinding naar Italië is vaak dicht. Dat is meestal logisch, omdat het op 3800 meter dan te hard waait. Mocht het open zijn daal je af in Italië, en haal je daar een middagkaart (38 euro). Wij hebben een weekpas internationaal gekocht, maar zijn maar één dag aan Italiaanse kant geweest.

6.7

26-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Mooi skigebied en fijne restaurants. Ik vind Zermatt een culinaire skivakantie. Maar ik heb de laatste jaren ook de prijzen belachelijk zien stijgen (en het was al duur), terwijl de kwaliteit en vriendelijkheid niet zijn toegenomen. Week parkeren kost meer dan 100 euro en kijk niet vreemd op van 40 euro pp per dag voor lunch op de piste. Zermatt heeft zich voor mij
volledig uit de markt geprijsd.

8.0

01-02-2019
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Skigebied is uitgebreid, aaneengesloten en voorzien van hoge capaciteit-liften. Bovenkomen kost zo’n 30-45 minuten maar dan ben je ook 1000-2800 meter hoger dan het dorp. Afdalingen van top naar laagste stations duren 25-45 minuten in redelijk tempo met gem. Snelheden van 45 km. Restaurants op de piste zijn gevarieerd van standaard tot zeer goed. Skipas kost €425 voor 7 dgn/zwitsers gedeelte. Incl. Italie behoorlijk duurder maar een dagpas italie rond €50 extra. Super skigebied!! Dorp zelf is gezellig. Veel winkels en prijzige restaurants (weinig onder de €20 hoofdgerecht ex drinken voor- of nagerecht: voor een gezin loopt dit snel op). Weinig goedkope keuze, maar dat houdt Zermatt exclusief. Goede skibusverbindingen naar de basis(ski)stations. Mensen die fantastisch willen skien maar goedkoper uit willen zijn logeren vask in Tasch of Randa: plaatsjes die met de trein te bereiken zijn (10-20min). Je mist dan wel een deel van de gezelligheid van Zermatt ( ieder zijn keuze). Samengevat:prijzig topgebied!

6.3

02-01-2019
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 7

ik heb nu toch al vele skigebieden gedaan. en ja luxe heb je. maar zoveeeel steekpisten. voor snowboarders is dit toch niet zo ideaal. je moet al een snelheid van meer dan 70km/u halen om er soms over te geraken. en de liften zitten maar raar in elkaar. misschien omdat het nu juist nieuwjaar was en mega druk. en veel tjoolders op de piste die zomaar overal stoppen. de italiaanse kant daarin tegen was superrrr. de pistes waren er breed en bijna geen steekpistes plus goeie verbindingen. maar daar zijn de liften dan zo oud in vergelijking met zermatt. wat bizar is. je betaald er mega veel geld voor en het verschil is enorm. ik vind het veel te duur voor wat het maar was. ik denk dat je enkel betaald voor uitzicht want dat is inderdaad fenomenaal. geef mij maar wat kleinere gebieden gelijk solden of la rosiere waar je waar voor je geld hebt. ook in italie waren ze 1000 maal vriendelijker. we zijn blij om het eens te zien en hebben goeie skireis gehad. maar dit was onze laatste keer.

8.7

01-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Kom al sinds 1963 in Zermatt en ben volledig verslaafd. Superpistes, lekker hoog dus meestal goede sneeuw. Uitzicht vanaf Gornergrat is ongeëvenaard. De Lisskam is mijn lievelingsberg. Moet nog wachten tot laatste week maart, dan is het weer zover. Je moet inderdaad òf een grote beurs hebben òf flink sparen. De prijzen zijn vaak exorbitant! Ik probeer daar niet aan te denken als ik daar ben!!

9.3

14-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

De absolute top op ski- en wintersport-beleving. Er zijn veel grotere skigebieden met name in Frankrijk maar nergens in de Alpen zijn de uitzichten en afdalingen zo spectaculair. Prachtige afdalingen en amper wachttijden. Modernste liften. Zermatt is mondain en sfeervol en prijspijl ligt hoog, zelfs voor Zwitserse begrippen, maar daar krijg je ook heel veel voor terug. Overigens zijn er langs de pistes ook wat eenvoudiger restaurantjes waar de prijzen wat lager liggen.

9.7

01-02-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Zermatt is de top op ski-gebied. Misschien wel het mooiste en spectaculairste ski-dorp van de Alpen. Veel betere ski-ervaring dan in de beste Oostenrijkse plaatsen en sfeervoller dan de grote ski-oorden in Frankrijk. Pistes fantastisch en gevarieerd en het uitzicht is vaak adembenemend met de Matterhorn centraal in beeld. Goede liften, weinig wachttijden. Ambiance in het dorp is mondain en toch sfeervol. Prijzen liftpas en restaurants zijn zeer fors, dat wel, maar daar krijg je absoluut heel veel voor terug.

8.3

14-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Voor het eerst het skigebiet van Zermatt mogen bezoeken. Meestal ski ik in Ischgl en Serfaus (met de kids). De aankomst is al bijzonder, want je moet de auto achter laten en met de trein kom je aan in het centrum van het dorp, waar alles wordt vervoert met electrische karretjes. Het auto-lose dorpje van Zermatt is zeer bijzonder, veel goede restaurants en shoppen is hier een genoegen. Toch wel het mooiste ski-dorp wat ik tot nu toe heb gezien. Ook het duurste, niet normaal hoe duur hier alles is, maar goed, je krijgt wel waar voor je geld. Het skigebiet is echt meer dan fantastisch, zowel aan de kant van Zermatt als Italie. De skiliften in het gebiet zijn niet van het niveau Oostenrijk en in Italie is het zelfs behoorlijk droevig. Maar de pistes zijn werkelijk geweldig. De uizichten en vooral die op de Matterhorn zijn uniek. Ik kom hier zeker terug.

7.3

13-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Zermatt is fantastisch!. Super sneeuwzeker met de Kleine Matterhorn als hoogste bergpunt in Europa (3850 meter!!!!) waar je vanaf kan skieen zo de gletscher op of richting Cervinia in Italie. En dan het bergpanorama, heb het zelden zo mooi gezien. Maar liefst uitzicht of 15 4000-ders, waaronder Monta Rosa, Matterhorn, Weissflueh en Dom. Afwisseld skigebied met lange pistes vanaf Gornergrat naar Zermatt en aan de anderkant de langste afdaling van 3850mtr naar Valtourneche op 1500 meter. Ook leuk voor families Sunnega en Blauherd zijn top.

8.3

27-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Zermatt is fantastisch. Top skigebied, fantastisch gezellig dorp, zeer goede restaurants. Alleen de prijzen zijn echt niet meer te doen: skipas kost €350, pizzaatje kost zo maar € 30. Maar misschien zijn de hoge prijzen ook wel de redding van Zermatt want anders zou iedereen alleen maar daar heen willen, nu is het alleen voor mensen die het er echt voor over hebben maar helaas ook steeds meer ordinaire russen.

10.0

12-01-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Beste skigebied op aarde!

8.3

10-01-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Top alles is top! eten ,liften ,terras dorp alleen prijzig maar dat weet je als je hier naartoe gaat ?⛷

7.7

17-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Geweldig skigebied. Ruim en goed verzorgd. Romantisch dorp, met prettige sfeer.

9.3

27-11-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Sneeuwzeker, enorm veel pistes. Degelijke infrastructuur en goede restaurants. Ga al meer dan 20 jaar naar Zermatt wat elk jaar weer magisch blijft

7.0

24-11-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Een top gebied, met zeer veel ski mogelijkheden, het dorp is gezellig en authentiek en auto vrij.
Nadeel : erg duur, zeker nu de Zwitserse overheid de koppeling van de Zwitserse frank met de euro heeft losgelaten.

9.0

11-10-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Zermatt is super!! Ik verheug me al op mijn komende vakantie in december.

10.0

25-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

We waren hier weer voor de derde keer eind januari/begin februari. Het is en blijft voor zowel skiërs als niet skiërs een geweldig gebied en plaats. Fantastische pistes, geen wachttijden, voldoende wandelmogelijkheden en ook veel mogelijkheden om omhoog te gaan. Het uitzicht vanaf de kleine Matterhorn is uniek.
Een bezoek aan de bioscoop is aan te raden evenals aan het museum.
Wij waren dit keer in Hotel Holiday en zeer tevreden. We werden echt als gast behandeld.
Het is en blijft duur, helaas, maar je krijgt wel waar voor je geld. Waar rijden nog arrensleden en koetsen door het dorp? De Electro autootjes zijn makkelijk maar zorgen ook voor een heerlijk autovrij dorp.

9.0

06-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Voor mij persoonlijk was het al een paar jaar geleden dat ik hier nog geweest was, was afgelopen week dan ook behoorlijk opgewonden om terug naar die Matterhorn te kunnen gaan die als een (goed) vader waakt over Zermatt.

Gebied heeft imo niks ingeleverd aan zijn reputatie, ik ben zeker niet iemand die top10-lijstjes afgaat maar toen enkele maanden geleden naar buiten kwam dat de Duitsers Zermatt (wederom) verkozen hadden tot beste gebied ter wereld, hebben ze echt gelijk gehad.

De (vernieuwde) infrastructuur, de omgeving, het dorp, de mensen, het nachtleven... Alles is top daar.

Dat Zermatt zijn prijs heeft klopt zeker, maar je krijgt er dan ook echt waar voor je geld. Als fervent wintersporter ben je er zeker op je plaats, als je vroeg vertrekt en laat terugkomt kan je zoveel uit een vakantie halen, dat doet je echt de prijs/prijzen vergeten. Ga je enkel voor te zonnen en te wandelen, koop dan per dag een skipas.

Qua snobisme en m'as tu vu valt Zermatt heel goed mee moet ik zeggen, Courchevel en Verbier zijn imo veel erger?

9.0

21-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Een fantastisch skigebied. Waar je bijna altijd zicht hebt op de mooiste berg, de Matterhorn. Ook het Gornergrattreintje is een belevenis op zich. Heerlijke pistes. Een paar uitdagende zwarte pistes. Zermatt is lekker autovrij. Een sneeuwzeker gebied. Bij weinig wind de mogelijkheid om naar Italië te skiën. Zijn hier drie keer geweest, en elke keer was het geweldig

6.7

17-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Mooi skigebied, helaas trage liften. Kwaliteit- prijsverhouding skipas slecht. Bij wind veel liften en pistes gesloten. Geen gebruik van de internationale skipas kunnen maken waar tevens geen tegemoetkoming tegenover stond. Ambiance in het dorp maakt veel goed, mits je een goedgevulde portemonnee mee hebt.

5.7

16-01-2015
Skigebied: 4 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Bijzonder teleurstellende ski week in Zermatt. Van de 6 dagen waren er maar 2 dagen dat de meerderheid van de pisten en liften open waren. De andere dagen was erg veel dicht en de laatste dag waren er maar een paar pistes open. De sneeuw was goed maar de harde wind was aanleiding om vaak en veel hoger gelegen pistes te sluiten. Al hadden we het idee dat ze wel heel snel besloten om pistes en liften te sluiten.

5.3

10-12-2014
Skigebied: 6 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Skigebied is grotendeels gesloten
Ruim de helft van het gebied al 2 dagen dicht ondanks dure skipas en hier wordt niks van vergoed. Gezelligheid op de piste ver te zoeken. Liften vaak nog traag.

4.7

09-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 2 Restaurants: 5

Zeer mooi gebied met vele mogelijkheden als er genoeg sneeuw is. Echter bij weinig sneeuw groot gedeelte piste dicht. Liften zijn i.v.m frankrijk dan vaak traag en druk. Eten en drinken op en rond de piste zeer duur en qua gezelligheid niet te vergelijken. Ski pas is ook bijna 2x zo duur als in vergelijkbare of betere gebieden in andere landen.

9.3

25-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Het beste en mooiste skigebied. Autovrij, culinair hoogstaand zelfs de bergrestaurants en een pitoresk dorp met als symbool de Matterhorn. Gewoon super!!

10.0

10-11-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Beste wintersportbestemming ter wereld. Fantastisch skigebied en uiterst gezellig dorp met geweldige voorzieningen. Uitzicht op de Matterhorn is ronduit fenomenaal!

9.0

02-03-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Zermatt is een fantastische bestemming waar alles top geregeld is. Het dorp is autovrij en dat is prettig. Je parkeert de auto in de terminal in Tasch, zet je bagage op een kar en duwt deze zo de trein in die elke 20 minuten gaat. In 12 minuten kom je dan aan op het station in Zermatt waar of je hotel je met een elektrokarretje komt halen of je neemt een elektro taxi. Wij komen hier al vele jaren met veel plezier terug. Pistes zeer goed onderhouden en goede liften. Het dorp is gezellig en heeft veel te bieden zowel qua winkels, bars als restaurants. Kinderen tot en met 10 jaar gratis skipas. Skipas kan met of zonder cervinia, kan ook voor 1 dag. Het gebied is groot en sneeuwzeker en heeft ook voor eventuele niet skiërs genoeg mogelijkheden.

7.7

25-01-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 6

Ga graag naar zermatt, de liften zijn nieuw en snel en de afdalingen lang een goed onderhouden.
De mogelijkheid om voor een paar tientjes per week italie mee te nemen in je ski pas altijd doen als het weer het toelaat.
De apres ski is voor Zwitserse begrippen goed.

8.3

09-12-2012
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Sneeuwzeker en als ski liefhebber fantastisch gebied kom er voor de 6 de maal dus moet wel goed zijn en gezellig centrum. De trein naar boven is uniek

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord