Reviews Sauze d’Oulx (1509m - 2507m)

Schrijf review

8.3

09-01-2020
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Waanzinnig skigebied, aanrader!

10.0

06-12-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Ik kom er al vele jaren en het is steeds beter op alle vlakken.......

7.7

17-02-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Prima plek, lekker skiën en heerlijk eten.

8.0

27-12-2018
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Zeer mooi skigebied met charmante restaurantjes, wel moet er dringend in nieuwe liften geïnvesteerd worden.

9.0

04-03-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Met de krokus geweest (afgelopen week) en zeer veel pluspunten en enkele minpunten ervaren. zal ze opsommen en ieder kan hieruit pikken wat voor hem/haar van belang is.

Reis: Relatief lang in kilometers, maar allemaal snelweg. Rijdt fijn en ook prettig bij sneeuwval want dan geen betere weg dan de snelweg. Sneeuw bij aankomst maar weg prima sneeuwvrij gemaakt. Frejustunnel is duur maar op het totale budget stelt het weinig voor. Geen enkele wachttijd voor de tunnel (kies retour als je een week gaat ipv 2 x enkele reis).

Dorp: Oud centrum (Kerk uit 15e eeuw), sfeervol, niet overmatig druk of vol. goede bakkers, restaurantjes, specialiteitenwinkels etc. Qua apres-ski kan je het zo druk of rustig maken als je zelf wil. Redelijk wat Britten (pubs). Let met de auto op de ZTL, dit wordt elektronisch gehandhaafd.
Prijs niveau: Laag (er zijn pubs met pints voor 2.50 in Happy hour (16-19 uur). Het centrum is wel heuvelig, niet vlak.

Skigebied: 3 dalstations. Clothes ligt in het dorp, onderste deel gereserveerd voor sleetje rijden. Hier ontbreekt het gek genoeg aan terrasjes in de zon in deze kom, zou er ideaal voor zijn. Bij de Sportinia lift en Jouvenceaux zijn parkeerplaatsen. Het betreft in alle gevallen 4 zit stoeltjes. Lage pistes (onder ca. 2100 mtr) heerlijk beschut in het bos, ideaal uit de wind of bij beperkt zicht.
Pistes leuk, uitdagend, overwegend rood. Veel mooie pistes ook tussen de bomen ipv die standaard slingerende glijstukken. Voor echte beginners ken ik betere gebieden, lijkt me niet ideaal. Sestriere is hier wel geschikter voor dan Sauze. Verbinding met Sestriere dmv 2-persoons stoeltjeslift, die mag wel vernieuwd worden. Dit was de enige lift deze week met wachttijd (denk aan 2 of 3 minuten, nagenoeg verwaarloosbaar dus). Je kunt met stoeltjes het hele gebied door. Ivm niet hoogseizoen vanuit Italiaans perspectief was Triplex en Cote Faure lift dicht (jammer want prima pistes ook daar).

Sestriere ook prima skigebied, wat hoger qua dal dus minder pistes tussen de bomen. Ook hier rustig, nooit wachttijd gehad en leuke pistes. Sansicario eveneens: Prima pistes, zeer rustig. Zeer veel berghutten in het gebied, met overal echt lage prijzen en goede kwaliteit. Prijs-kwaliteit kan er niks tegen Italie op en zo ook hier.

Link met Frankrijk wat gekunsteld, geen behoefte gehad de auto te pakken of de trip te maken (deel Frankrijk (o.a. Parijs) had vakantie dus zou daar ook drukker zijn). In je standaard pas (196 Euro slechts) mag je 1 dag ook in Montgenevre skiën.

Samengevat:

Wanneer moet je niet gaan: Als je opziet tegen de kilometers, als je hypermoderne liften met kappen, zetelverwarming etc. wenst, als je Oostenrijkse apres-ski wil of als je voor het eerst gaat skien, als je echt aan de piste wil zitten (in dat geval ga je beter in Sestriere zitten).

Wanneer moet je wel gaan? Als je een eenvoudige veilige rit wil (99,5% snelweg), als je beste prijs/kwaliteit eten en drinken wil in dorp en op de piste, als je hoog wil kunnen skiën maar tegelijkertijd het comfort en fraaie van veel pistes tussen de bomen wil hebben, als je een groot gebied wil tegen lage skipas prijs, als je letterlijk geen wachttijden wenst (mijdt alleen de Italiaanse schoolvakantie - doorgaans met carnaval- en je zit goed), als je een authentiek dorpje wil met gezellige sfeer, als je eenvoudig een Fly-drive wil doen (vlieg op Turijn).

De paar mogelijke minpunten zijn voor mij niet relevant (gebleken) dus balans uitermate positief, echt voor herhaling vatbaar.

7.7

15-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk dorp

8.7

07-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prachtig gebied . Wij waren hier voor de tweede keer en wederom genoten. Het gebied biedt veel mogelijkheden om grote tochten te maken.

6.0

05-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Prima condities, relatief veel rustiger dan Oostenrijk in de vakanties.

9.3

20-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Fantastisch gebied en hele mooie en rustige pistes. Wij genieten enorm!! Weinig nederlanders...

7.7

10-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk skigebied!! Mooie pistes zeker ook voor beginners!! Een aanrader!!!

10.0

02-10-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

super skigebied, sneeuwzeker.
Ze investeren ieder jaar enorm veel in de vernieuwing van de huidige infrastructuur.
Een aanrader!!

8.0

25-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Voor wie eens wat anders dan Oostenrijk wilt. Leuk Skigebied met mooie pistes. Wij waren hier tijdens Dutchweek. Erg gezellig. Pistes waren rustig en geen wachttijden bij de liften. Overigens niet het nieuwste materiaal, maar de prijs van de skipas is navenant. Je kunt leuke tochten maken, het gebied is voldoende groot. Voor snowboarders af en toe veel vlakke stukken, maar even paar skistokken lenen en dan weer gas. Lekker eten kun je volop in gezellige restaurantjes. Prijzen van eten en drinken zijn prima. Voor 15 euro lekkere fles wijn bij het eten, en een pasta kost gem. 10.00. Hoofdgerechten gem rond 22 euro. Luxer kan altijd in div eetgelegenheden. Al met al fijne vakantie gehad. Aanrader voor een bezoek. Mocht je allergisch zijn voor Britten, die kom je hier volop tegen.

8.3

02-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Echt super ski gebied, niet voor beginners. Je kan vanuit hier vele tochten maken en elke keer weer anders. Ook in hoogseizoen hoef je bijna niet te wachten bij de liften. Vele restaurants op de pistes, echt geweldig!!

7.3

24-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Leuk dorpje, prachtig skigebied. Conditie is op dit moment niet goed (zoals app zegt) het is icy heel veel pistes en lifts zijn dicht. De link naar sciseria is ook dicht.

7.3

01-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Als je van ontspannen skiën houdt is dit een prima en rustig gebied met veel mogelijkheden.

8.7

15-09-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Super lieflijk dorpje en veelzijdig ski gebied. Genoten!

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord