Reviews Rauris (950m - 2200m)

Schrijf review

6.0

24-02-2020
Skigebied: 6 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Leuk voor families. Veel nl skileraren. Voor snowboard eigenlijk niet geschikt. Te veel verbindingstukken. Voor mensen die willen touren ook niet geschikt. Leuke restaurants en sfeer

7.7

13-01-2020
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heel fijn skigebied voor gezinnen. Prima pistes. Hele fijne slipschool Karl Maier. Wij komen hier al meerdere jaren.

8.0

01-04-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Leuk gezellig dorp, oude tijden herleven met prima modern skigebied .

8.0

23-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Weer een super week gehad in Rauris, prachtige sneeuw en heerlijk geskied met leerlingen van Het Waterland uit Leiden! Tot volgend jaar!!

10.0

02-03-2018
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Top sneeuw dit jaar , maislau super gezellig apres ski , restaurant Brau heerlijk

7.0

14-02-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Perfect voor familie wintersport. Gondels zijn perfect. Leuk dorpje.

6.7

22-01-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Ideale oefenpiste om voor het eerst te leren skiën. Leuk gebied voor kleine kinderen is wel te klein voor gevorderden. Goeie ochtend en je hebt alle pistes gehad.

10.0

06-10-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

perfect skigebied goed voor iedereen ga vooral naar het dorp leuke piste en best goeie kwaliteit eten

7.3

16-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Waren daar in voorjaarsvakantie, hotel Hubertus. Prima, goede pistes en dorp, aardig en gastvrij.

7.0

16-03-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Dit is een geweldig gebied voor gezinnen met kinderen die net leren skiën. Het is overzichtelijk, de pistes leuk voor beginners en voor de gevorderde ouders zijn er net genoeg leuke rode/zwarte pistes om af en toe even lekker van af te skiën. De nadruk ligt op het familiegevoel en daar is ook alles op afgestemd. Dat betekent ook dat de capaciteit van met name de restaurants in de Krokusvakanties iets aan de krappe kant is. Net zoals de gondel naar boven om tien uur 's ochtends (als iedereen die zijn kind(eren) bij de skischool in het dal heeft afgeleverd naar boven wil). Als doorgewinterde skiër zul je hier snel zijn uitgekeken en après ski zul je niet vinden. Maar dat is ook helemaal de doelgroep niet. Als je kinderen na twee seizoenen de kunst van het skiën een beetje onder de knie hebben, is het tijd voor een groter gebied. Wij hebben het er heerlijk gehad.

6.3

09-03-2017
Skigebied: 5 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Geweest in de voorjaarsvakantie 2017: gemiddelde wachttijd gondel was 35 minuten! De neerkom rivaliteit tussen de 2 ski scholen leidde tot ban op voorpiepen voor de klasjes waardoor deze ook minder tijd hadden voor de lessen... Gebied is met een zwarte afdaling naar de gondel en rode afdaling naar oude stoeltjeslift geen aanrader voor beginners. Boven op de berg verder prima maar door karige aanbod van restaurants is het zeker in de vakantie periode VEEL te druk! Één keer maar nooit weer!

10.0

02-03-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Super gezellig dorp
Zeer vriendelijke mensen.
Ondanks het kleine gebied toch uitdagende pistes

10.0

25-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Weer een geweldige week gehad! Ook de kids hadden het top bij skischool Karl Maier! Tot volgend jaar maar weer!

7.3

22-02-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi gebied. Voor kids helemaal ok. De hutten kunnen het maar net bolwerken in de middag. Verder echt leuk vanaf de top naar beneden.

9.7

13-02-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 9

Een prachtig skigebied we vermaakte ons prima mooie jumps

8.3

06-02-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij gaan er voor de zevende keer heen . Wij vinden het hier erg leuk. We zijn erg benieuwd naar de nieuwe skilift. Wij vermaken ons heel goed hier. En je ziet elk jaar weer veel mensen terug komen. Skischule Karl Maier is ook erg goed.

4.0

09-04-2016
Skigebied: 1 Après-ski: 1 Restaurants: 10

Ben er nooi geweest zijn veel te vroeg bij Pasen gesloten ze moeten een voorbeeld nemen aan st Anton in arlberg zij zijn open tot 24 april

8.3

10-03-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Niet echt een skigebied voor de doorgewinterde skier. Wel zeer betaalbaar en dat is voor ons ook heel belangrijk. Mensen overal super aardig en de restaurantjes op de pistes zijn gezellig en niet duur.
Omdat het een overzichtelijk gebied is kom je elkaar weer tegen. De jongens ( 14, 16 en 19 jaar) hebben zich uitstekend vermaakt en willen nergens anders heen.
Wij verbleven in haus Enzian. Super appartement met speelkelder zodat de jongens na het skiën zich konden vermaken met de pooltafel, tafelvoetbal ,tennistafel, darts etc.

9.3

09-03-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Wij zijn hier geweest met 5 jonge kinderen.
Leuk gebied voor beginners, maar ook voor gevorderden zeker een paar uitdagende pistes.
Wij hebben ons deze waak zeer goed vermaakt.
De kids vonden het geweldig bij skischool Maier! Top les, voor een mooi prijsje.
Veel Twentenaren in Rauris, gezelligheid dus!
Met de komst van de nieuwe gondelbanen volgend jaar wordt het nog beter. Ook nog meer piste km's dus wij komen hier de komende jaren zeker weer terug.

8.3

06-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Super skigebied voor beginnende skiërs. Fantastisch voor families.

5.0

06-03-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 4

Niet teveel skiën, maar wel leuk voor de kids. Skibus van Kreuzboden naar Hochalm rijdt niet zo vaak

8.7

06-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Superrrrrrrrrrr skigebied voor beginnende kinderen.

8.3

02-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Heerlijk familie skigebied!

4.3

02-03-2016
Skigebied: 7 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Erg klein, vooral voor beginners en jonge kinderen. Een louter functioneel dorpje. Ideaal als je alleen op je gezin bent gefocust en verder geen verwachtingen hebt van je omgeving. Geen last van Après ski aanhangers. Skipas lijkt gevoelsmatig in verhouding tov andere gebieden duur.

7.3

25-02-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Overzichtelijk gebied met prachtig uitzicht. We komen hier al een aantal jaren en het is altijd top, voor iedereen wat wils.

3.0

10-02-2016
Skigebied: 3 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Wat een slechte plek! Ga volgend maar ergens anders heen, Zell am See bijvoorbeeld. Kwaliteit pistes is slecht en geen variatie, maar 1 zwarte afdaling en die is aan het eind van de dag altijd een schaatsbaan. De zwarte piste is overigens ook de dal afdaling, daarom gaan veel mensen met de lift naar beneden. Verder is er weinig leuks in Rauris zelf, er is ook geen goede Après-ski (allemaal heel ongezellig en duur). Kortom, een slecht skigebied.

8.0

03-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Wij komen al 15 jaar in Rauris met meerdere families uit Hengelo, Borne en Zenderen. Rauris is zeer gemoedelijk, overzichtelijk maar vooral erg gezellig. We drinken bij Christian steevast een biertje na het skiën en geven een cola aan onze vrienden uit Adam. Vanwege de ligging altijd goede sneeuw, een aanrader.

10.0

28-01-2016
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Komen er al jaren. Altijd in Hotel Alpina, geweldig hotel en erg gastvrij. Onder beheer van de vorige eigenaar en nu onder beheer van Carmer en Thomas.
Het skigebied is fantastisch, nog stede niet uitgekeken. Jammergenieg vorig jaar wegens priveomstandigheden af moeten haken ;-(. Ook dit jaar is het niet mogelijk. Niet door skiën, maar wel pootje hoog, weer niet. Wellicht gaan we in de zomer.
Veel plezier allemaal ;-)

8.3

06-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Kom altijd al in Rauris, nog nooit ergens anders geweest. Skigebied is klein maar fijn, veel jongeren. Verder is de kwaliteit sneeuw goed (ik ga altijd in de krokusvakantie) maar off piste is een stuk minder, mag wel wat meer poeder komen. Des al niet te min heb ik altijd een topweek.

10.0

21-10-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Ik kom al vanaf mijn geboorte in dit skigebied en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik heb zelf van mijn 4e tot mijn 12e/13e les gehad bij ski school Karl maijer (weet niet of ik het helemaal goed schrijf). De apresski is super gezellig en de restaurants zijn ook super. Het eten is daar lekker en de bediening is goed en gezellig. Uit mijn ervaring zou ik rauris echt zeker aanraden om heen te gaan.

7.7

03-04-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Er leuke,gemoedelijke sfeer. Wij hebben les gehad bij Adventure Rauris en we hebben een geweldige week gehad! Goede omgeving voor beginners en kinderen maar er is ook genoeg te doen voor de gevorderde skiër. De après skie is niet de beste, daarin tegen zijn de restaurantjes gezellig en is alles redelijk betaalbaar. Een echte aanrader!

7.3

27-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Voor het skiën echt prachtig. Apres ski en winkels niet zo veel. Maar heel gezellig en gemoedelijke sfeer! Tot volgend jaar!

8.0

24-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wij komen al jaren in Rauris, want het is er gezellig, vriendelijke mensen, een mooi en overzichtelijk skigebied, in de zomer een prachtig wandelgebied en uitgangspunt voor veel uitstapjes in het Salzburgerland. De restaurants zijn veelal typisch Oostenrijks; goed en niet duur en je vindt er vele pensions tegen vriendelijke prijzen.
Wij gaan gewoon weer, want de mogelijkheden zijn prima!

10.0

17-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Weer perfecte omstandigheden. Prima sneeuw en blauwe lucht

9.3

13-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Komen er al jaren. Erg jammer dat dat dit jaar niet kan. Vorige week moeten annuleren. Uiteraard heeft 9 ze gastvrouw/eigenaresse daar begrip voor. Wie weet deze zomer wel ff.
Tot in 2016, tijdens de winter

8.0

30-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Wat een leuk en gezellig dorp met prima faciliteiten. Hotel Rauriserhof is de aanrader.

7.0

28-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Voor jonge gezinnen een ideaal skigebied.

8.0

16-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Was er met kerst en oud en nieuw. De pistes waren goed geprepareerd, om 9 uur s'ochtends waren de pistes perfect, maar omdat het druk was, waren de pistes snel poekelig. Leuk en kindvriendelijk skigebied, ook voor de ervaren skiër leuke uitdagingen. Après ski ook gezellig, leuke restaurantjes, en allemaal betaalbaar.

6.3

14-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Mooi skigebied voor beginners. Dalafdaling (zwart) is niet voor een ieder aan te bevelen. Vriendelijke bevolking.

6.3

10-01-2015
Skigebied: 5 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Was er ook in de nieuwjaarsweek, maar vond het skigebied zeer matig, hoewel we blij waren dat we konden skiën. De pistes werden niet geprepareerd. De rode dalafdaling was ijzig en steil. Daarom skiede het hele gebied over de ene grote blauwe piste en dat werd al snel buckel. Dochter ging overal dwars doorheen maar mij kostte het heel veel moeite. Omdat we nog lessers hadden konden we niet naar andere gebieden uitwijken. Dusss: als de omstandigheden beter waren, was t misschien anders. Maar gebied is dan leuk voor 2 a 3 dagen.

6.0

08-01-2015
Skigebied: 6 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Leuk skigebied voor families. Je leest weleens op sites dat er weinig wachttijden zijn bij de liften.... ik was er in de Nieuwjaarsweek 2014-2015, maar dat was echt niet het geval! Mega grote rijen voor de gondel om naar boven gebracht te worden rond de klok van 9.30 uur in de ochtend. Helaas is dat ook de enige manier om er te komen en omdat alle blauwe pistes boven liggen, moeten alle skiklasjes dus al vrij snel met de gondel omhoog!

8.7

06-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Het is een leuk Skie gebied , ik kom er al 6 jaar en elk jaar is het leuk. Mooie liften , mooie piestes. Voor hoog en laag niveau raakt elkaar nooit kwijt. Je kan er ook leuk rodelen voor 2 euro. Mooie barretjes aan Skie piesten , super leuk klein dorpje met alles er in. Mooie hotels vooral raurise hof erg luxe.

8.3

19-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Komen er al jaren. Heerlijk skigebied met lekkere afdalingen. Rust dat heb je daar.

7.7

16-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Kom er een jaar of 25 ,we zitten er zelf met een hele groep uit Amsterdam en zien ook elk jaar andere groepen vanuit Nederland oa Hengelo (ze moesten van een biertje houden maar helaas) Van al die jaren hebben we eigenlijk altijd goede sneeuw , de skiërs van Zell am see komen vaak bij ons skiën terwijl dat skigebied veel groter is . En apresski die maak je zelf .Prima skigebied , vooral ook als er mensen zijn in de groep die niet skiën .Je ziet elkaar dus vrij snel weer wat je dus in een groot skigebied niet heb.Tot ziens in Rauris, skiheil Martijn Wobma

7.7

07-12-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 7

Gezellig familiedorp.

7.0

18-11-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Rauris is een klein idyllisch dorp in een eigen dal, omringd door bergen. Het skigebied is klein, maar heeft voldoende uitdaging. Voor kinderen is het erg leuk aangezien je eigenlijk niet verdwalen kunt. De apres ski is klein en maar wel gezellig, direct aan het dal station. Verwacht geen discotheek maar een houten blokhut met muziek en glühwein. Er is niet veel vertier in het dorp, wat overigens wel autovrij is. Het dal leent zich ook perfect voor wandelaars en langlaufers waardoor het geschikt is voor alle leeftijden!

7.7

28-02-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

In januari 2014 heerlijk kunnen skieen, op de piste prima kwaliteit sneeuw, in het dal helemaal niets, leek wel zomer.

6.3

15-02-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 4 Restaurants: 8

Sorry maar er is echt geen metro in Rauris en de apres-ski moet je ook met een vergrootglas zoeken.
Het is een klein gebied met eenvoudige pistes.
Ideaal voor beginners en kinderen.
De prijzen zijn wel erg gunstig.
Verder prachtige omgeving en erg vriendelijke mensen.

9.7

28-11-2013
Skigebied: 9 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Fantastisch wintersportdorp,

Mooie hotels, prachtige liften en pistes, gezellige horeca, leuk publiek. Helemaal goed.
Goede verhouding bedden/liften blijkbaar, eigenlijk nooit rijen van betekenis.

Geen auto's in het dorp, daardoor geen vieze wegen.
Dorp ziet er, mede hierdoor, uit als een kerstkaart.
Vervoer door plaats met metro top, hoewel alles ook prima te lopen is.

Echte aanrader!

10.0

25-10-2013
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Heb +/- 15 jaar komen skien in Serfaus.
Het is er de hemel op aarde op alle gebied !!
Hier en daar wel een beetje duur geworden.

7.3

03-10-2013
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Klein en gezellig
Ideaal voor rustige te skieen
Prachtige omgeving

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord