Reviews Wildschönau (938m - 1900m)

Schrijf review

8.0

03-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

Net terug van een heerlijke week!
Eigenlijk was t veel te warm en waren alle pistes papperig rond 12.00 uur.
Maar voor de
zonaanbidders top!
Hopelijk komt er nog wat sneeuw bij voor regio Zuid want dat is echt nodig.
Vrijdag regende t tot t mittelstation.

10.0

28-12-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Zalig weer vandaag. Sneeuw in overvloed

9.0

26-11-2017
Skigebied: 10 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Top!

7.3

19-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Heerlijk skigebiet. Wij komen al vele jaren in hotel Tirolerhof in Oberau en skiën afwisselend in Niederau of Auffach/Alpbach op 5 minuten rijden. Mooie pistes, geen lange wachtrijen in de voorjawrsvakantie en ook deze winter prima sneeuw. Volgend jaar gaan we weer.

8.0

19-01-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Mooie pistes, zowel voor beginners als voor gevorderden. Genoeg leuke en lekkere restaurantjes in de omgeving om lekker te eten.

7.3

28-02-2015
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Persoonlijk vind ik het geen uitstekend gebied voor beginners omdat er toch wel erg veel rode pistes zijn. De eitjes in auffach om op de pistes te geraken zijn ook wel wat aan vernieuwing toe. 4 persoonsliften kunnen de drukte niet echt aan... De meeste pistes zijn in het algemeen wel kort en er is variatie aan breedte en moeilijkheid. Op de piste zelf heb je in het algemeen niet veel last van de drukte. De pistes geven ook vrijheid aan eigen uitdaging. Voor mini's het zeker niet het beste gebied dat ik al bezocht heb maar ik klaag ook niet van de week die ik er beleefd heb.

8.7

24-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 9

Niet zo zeuren allemaal! Het is hier top!!

7.3

21-03-2014
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Wij verbleven in hotel Sonnschein in Niederau, een gemoedelijk dorp waar aprés-ski niet zo nadrukkelijk aanwezig. Wat wij ook totaal niet missen, het scheelt in ieder geval een hoop lallend en lawaaierig publiek. Het skigebied is er dankzij de verbindingslift op vooruitgegaan, Auffach heeft al heel redelijk sneeuwzekere pistes, in Alpbach -te bereiken met de nieuwe verbindingslift- was de sneeuw nog net iets beter. Na afdeling 13 rood vanaf de Schatzberg de verbindingslift nemen vanaf het middelstation (er bestaat géén dalafdeling) en beneden in Inneralpbach het sleepliftje nemen om te voorkomen dat je 100 meter moet steppen.
Opmerkelijk is wel dat een dagpas voor bijv. de Markbachjoch in Niederau evenveel kost als die voor heel Skijuwel (€ 41). Terwijl wij in Niederau, met amper 20 km pistes, toch echt na een paar uurtjes wel zijn uitgeskied. De anderhalf dagpas is wel handig, je skiet vanaf 11.30 uur totdat de laatste lift sluit toch gauw een uurtje of vijf en hebt daarna nog een hele dag, voor in totaal € 67. Echt voordelig is Skijuwel daarmee o.i. niet, een vergelijkbare pas in Skiwelt, dat veel meer te bieden heeft, komt op € 72.
De nabijheid van bijv. Hopfgarten (Skiwelt!) of Itter/Söll is een pré, op nog geen 7 km rijden. Skijuwel hadden wij na anderhalve dag wel gezien.
Voor langlaufers is Schönangeralm beslist een aanrader, ook het gelijknamige restaurant is bijzonder goed. De LL-piste is ongeveer 5 km en vrij gemakkelijk. Bij Auffach nog een kilometer of vier doorrijden, over soms niet geruimde wegen, maar dan kom je ook in een werkelijk prachtig gebied, iets hoger in het dal.

6.7

24-02-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Nu het skigebied is verbonden met het Alpbachtal is de wachttijd bij de Schatzbergbahn in Auffach dramatisch opgelopen! Bijna dagelijks tot wel 45 minuten is heel gewoon (Krokusvakantie 2014) ! De 4 persoons-gondels in Auffach kunnen de grote drukte absoluut niet aan. Bovendien ; het nieuwe skigebied is beslist niet beter dan het bestaande Wildschonau gebied. Zeer slechte afdaling naar het nieuwe tussenstation. Smalle piste met veel, heel veel sneeuwhopen; en dat niet af en toe, maar dagelijks. Het nieuwe gedeelte valt (ons) erg tegen !

7.7

21-12-2012
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8


Gebied uitstekend geschikt voor kinderen, Gezelligheid laat ons ieder jaar weer naar dit skigebied vertrekken. Leuke sfeervolle restaurants tegen redelijke prijzen. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. 

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord