Wintersport overzicht 2022-2023

Het was niet echt een topwinter in de Alpen voor de wintersportliefhebbers. Er viel weinig sneeuw, vooral in de periode voor maart. Pas tijdens de laatste weken van het wintersportseizoen viel er meermaals een dik pak sneeuw in verschillende hoeken van de Alpen. Opvallend genoeg waren de pistes tijdens de paasvakantie waarschijnlijk bij de beste van het hele seizoen. Dat is trouwens niet de eerste keer.

Toch konden de meeste skiërs en boarders zich goed vermaken op de pistes, dankzij de vele sneeuwkanonnen en het harde werk van de pistebully's en alle mensen die de sneeuw in goede staat klaarmaken. Zelfs als er weinig sneeuw valt, kunnen de pistes tegenwoordig behoorlijk oké zijn. Chapeau!

Benieuwd hoe het seizoen precies verliep? Lees dan verder!

September – Oktober – November
Goede start gevolgd door nazomerse oktober en kouder einde van november.

Traditioneel beginnen we onze wintersportberichten pas op 1 oktober, maar dit jaar zijn we er al op 14 september aan begonnen. Waarom zo vroeg? Na een ongewoon zachte zomer kon er namelijk al een eerste laag sneeuw vallen dankzij de komst van polaire lucht. Op de Zugspitze viel er zelfs meer dan 70 cm sneeuw, iets wat we sinds 2007 niet meer zo vroeg hadden meegemaakt. Een ongelofelijke start van het seizoen! September begon dan ook vol goede moed.


Ik verbleef op 17 september in Oostenrijk op 3000 m, waar het toen ijzig koud was met 5-10 cm sneeuw. Na een lange (eindeloze?) zomer deed het zien van het witte goud ongelofelijk veel deugd. Eindelijk terug een beschermingslaag over de gletsjers en in volle vaart naar de winter, al moest de herfst natuurlijk nog echt beginnen.

Na een droger en zachter intermezzo rond 20 september, kwam er in het laatste deel van de maand opnieuw herfstweer opzetten. Een lagedrukgebied boven de Oostzee zorgde voor storingen die Europa aandeden, en dus werd het weer in de Alpen wisselvallig. Daarbij viel er in de bergen soms sneeuw van betekenis. We waren uiteraard heel benieuwd of deze condities zich zouden voortzetten in oktober. Was de start van het seizoen echt flitsend? Lees verder om het te ontdekken!


Scherp afgelijnde sneeuwgrens in St-Anton. @StAntonReview

Niet echt. In het begin van oktober was het nog vrij koud, maar daarna werd het geleidelijk warmer dankzij de aanvoer van zachtere lucht van over de Atlantische oceaan die Europa bereikte. In de grote valleien stegen de temperatuur zelfs tot 25°C en de vorstgrens klom tot boven de 3000 meter. De Alpen kregen daarbij veel zon door de aanwezigheid van een persistent hogedrukgebied. Rond 7 oktober bereikte de nulgradengrens zelfs 4000 meter hoogte. Karakteristiek voor het typische "Goldener Oktoberweer" al was het nu wel extreem zacht. Toch geen goed begin van het wintersportseizoen? Het was ook sowieso nog wat vroeg..


Prachtig najaarsweer in Zwitserland. 

Op 10 oktober ontstond er dan een sterke luchtstroom uit het zuidoosten, die vochtige lucht van de Middellandse Zee naar de zuidkant van de bergen duwde. Hierbij viel er tijdelijk sneeuw aan de zuidkant van de Alpen, tot 2500-3000 meter hoogte, wat de eerste echte "Sudstau" van het seizoen opleverde. Door de hoge sneeuwgrens en omdat het nog maar 10 oktober was konden we hier echter weinig mee doen. Over het algemeen bleef het weer in oktober rustig en stabiel, zonder grote uitschieters. Na een koude start eind september was de eerste helft van oktober dus vrij mild en leverde het weinig sneeuw op, wat niet abnormaal is. Kwam daar tijdens de tweede helft van oktober verandering in?


Hoge temperaturen half oktober. @Wetteronline

Nee. Het tweede deel van oktober begon bijzonder zacht en zonnig in de Alpen. Op 16 oktober werd het in Salzburg zelfs 25°C! Op 22 oktober was er weliswaar opnieuw een sterke Sudstau, maar door de zachte lucht viel er vooral veel regen. Op de gletsjers was er wel een verbetering te zien (omdat ze zo hoog gelegen zijn). Dit wisselvallige intermezzo duurde echter niet lang, want eind oktober was het alweer zonnig en zacht. Op 26 oktober luidde het weerbericht zelfs "herfst ligt in coma" vanwege het gebrek aan typisch herfstweer. Aan het einde van de maand werden daarbij meerdere warmterecords gebroken... Oktober zou dus niet de boeken in gaan als een goed sneeuwrijke maand in de Alpen.

September sloot veelbelovend af, maar de zachte en zonnige dagen in oktober deden de herfst bijna vergeten. Het leek wel nazomer! Alles op november dan maar? 


Herfstlandschap in de Alpen. @Gaudenz Flury

Op 3 en 4 november konden we dan eindelijk een winterinval aankondigen. De Alpen kleurden bij dit event grotendeels wit tot op 1500 meter hoogte en lager. Na deze winterse episode keerde de zon terug en konden we genieten van een winters wonderland in de Alpen. Wat was het heerlijk om toen de winterse foto's te zien. Het deed ons al echt aftellen naar de echte wintermaanden! Waren we nu echt vertrokken?


Ik had het geluk om begin november in Arosa te verblijven, waar toen 20 cm sneeuw viel. Heerlijk!

Naarmate half november naderde, rukte zachtere lucht opnieuw op en werd het kalm en vaak zonnig herfstweer. In de valleien ontstond regelmatig de typische hochnebel. De sneeuw bij het begin van de maand was duidelijk niet voldoende. Veel skigebieden (bijvoorbeeld Val Thorens) moesten hun openingen noodgedwongen uitstellen. Dat is uiteraard geen plezant feit. Maar we zeggen altijd "als het een keer echt dumpt, kan er op enkele dagen veel veranderen".


Scherp afgelijnde hochnebel. @Danielgerstgrasser

Die dump kwam er .. aan de zuidkant van de Alpen. Het laatste deel van november bracht opnieuw kouder weer. Maar het belangrijkste event van de maand kregen we waarschijnlijk op 22 november. Toen veroorzaakte een Genua-laag flinke sneeuwval aan de zuidkant. Er viel tot wel 40 cm in de Dolomieten. Noodzakelijk sneeuw waar we, zo bleek later, wekenlang op moesten teren. In de koudere periode eind november viel er ook in het Sauerland wat sneeuw. Was dit nu echt een gunstig begin van het wintersportseizoen? Het was koud, maar veel sneeuw konden we, met uitzondering van de zuidkant, nog niet echt noteren. Op naar december dan maar! De maand waarin het moet gebeuren!


Winter en herfst in 1 beeld. @Varsfob

December
Eerst koud maar weinig sneeuw. Daarna dooi met regen tegen Kerstmis

In het begin van december werden onze verwachtingen gedeeltelijk ingelost. Het winterweer werd forser met nog wat koudere temperaturen en lichte sneeuwval tot op lagere hoogtes. De kunstsneeuwmachines konden dan ook op volle kracht draaien, wat essentieel was voor de skigebieden, aangezien er nog niet veel natuurlijke sneeuw was gevallen. Zo verliep de eerste helft van december koud, maar wel meestal droog en zonnig. Op 12 december daalde de temperaturen zelfs tot -14°C overdag op 2000 m hoogte bij een strakke wind, ijzig koud dus. De wintersporters ter plaatsen konden getuigen ... Aan winter dus geen gebrek, maar we hadden eigenlijk nog wel meer sneeuw nodig om een goede basis te hebben! Maar toen ...


Prachtige omstandigheden. @Montgenevre


Indrukwekkend mooi in Saalbach. @LiveUpdates


Mooier wordt het niet... @LiveUpdates

... het lijkt wel bijna een zekerheid, kwam het 'Weihnachtstauwetter' (kerstdooiweer) net voor kerst. Vanaf 19/20 december werd het dunne sneeuwdek aangetast door regen, wind en een aanvoer van subtropische lucht, waardoor het sneeuwdek snel begon te smelten. De vorstgrens onderging een vervelende opmars omhoog. Dit resulteerde in een rampzalige kerstvakantie voor de lagere skigebieden en zelfs aardverschuivingen in de Franse Alpen. Ongezien! De weinige sneeuw kon niet veel verdragen en als het dan nog eens regent, waait en dooit. 


Regen in de Alpen, tot 2400 m! @Wetteronline


Skiën tijdens de kerstvakantie in Zwitserland...


Langlaufgebieden gesloten tijdens het einde van 2022. @MarkusKöss

Een uitzondering waren de hogere gebieden (>2000-2400 m) en de zuidkant van de Alpen, waar op 22/23 november 2022 een kleine sneeuwdump viel (> 30 cm in de Dolomieten) die lang bleef liggen, omdat deze hoek van de Alpen gespaard bleef van veel regen. Hierdoor hadden de skigebieden in Italië en het zuiden van de Franse Alpen eigenlijk prima condities tijdens de kerstvakantie. Verbetering in 2023 dan maar?


In de Dolomieten, zoals hier in San Cassiano, bleven de condities vrij goed. @LiveUpdates

Januari
Na zachte start uiteindelijk vrij koud en met eindelijk ook verse sneeuw 

Januari ging eerst nog verder op het elan van december. Het nieuwe jaar startte erg zacht met een aanhoudende indrukwekkende Europese warmtegolf. Deze periode van zacht weer duurde nog voort tot 6 januari. Pas vanaf 7/8 januari begon het langzaam af te koelen en op 9 januari vond er een opmerkelijke weersomslag plaats. Vanaf toen trokken verschillende storingen over de Alpen, wat resulteerde in sneeuw, vooral in de westelijke en noordwestelijke gebieden. Maar eigenlijk werd het hele Alpengebied bedekt met een laag sneeuw, zelfs in de lagere gebieden die al wekenlang sneeuwarm waren. Dit verbeterde de omstandigheden aanzienlijk. De Alpenweides kleurden zelfs in de lagere gebieden weer wit. Eindelijk terug een winters gevoel in onze favoriete bergen, na het debacle van eind december. 


Geen sneeuw meer begin januari in Andermatt. @Matthias Sänger


Veel verse sneeuw in Serfaus. @LiveUpdates

Halverwege januari lagen de temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar, en soms zelfs eronder. De winter werd nadien nog wat intenser, maar grote hoeveelheden sneeuw bleven daarbij helaas wel uit. Rond 20 januari bereikte de kou haar hoogtepunt, met temperaturen van tussen de -10 en -14 graden op een hoogte van 2000 meter. Door de krachtige wind voelde het nog veel kouder aan. Het beetje sneeuw van rond 10 januari bleef dus wel liggen, maar kon niet verder aandikken. Kwam daar eind januari verandering in?


Prachtig wintertafereel in Konigsleiten. @LiveUpdates


Na het debacle met de regen en aardverschuivingen zag het er in januari veel beter uit in Chatel. @LiveUpdates

Regionaal wel. Rond 23 januari ontstond er een korte, maar hevige retour d'est, dankzij een Genualaag, die op de grens van Italië en Frankrijk in slechts 12 uur tijd een meter sneeuw achterliet. Ook in het oosten van Karinthië viel er meer dan een meter sneeuw. In het zuidoosten van de Alpen viel deze sneeuw wel als zeer vochtige sneeuw, waardoor sommige elektriciteitsmasten bezweken en duizenden huishoudens zonder stroom kwamen te zitten. Hulpdiensten hadden moeite om ter plaatse te komen vanwege de overvloedige sneeuwval. In de overige regio's van de Alpen bleef het vrij koud, maar ook overwegend droog. Nog steeds geen echte sneeuwlaag van betekenis dat tegen een stootje kon dus .. Tegen het einde van de maand keerde het weer in de Alpen overal terug naar Kaiserwetter. We waren benieuwd of februari dan wel de langverwachte meer algemene sneeuwdump ging brengen. 


Dikke sneeuwdump in Kaltenbach. @LiveUpdates


Ook volop sneeuw in Montgenevre met de Retour d'Est. @montgenevre

Februari
Koud met sneeuw in Oostenrijk tijdens eerste week, daarna zonnig en zacht

We hadden er goede hoop in. Februari begon spectaculair met veel sneeuwval aan de noordkant van de Alpen in Oostenrijk tijdens een zeldzame nordstau-situatie. Op sommige plekken viel meer dan 1 meter sneeuw. De sneeuwmotor draaide op vol vermogen. Steiermark kreeg zelfs te maken met een recordhoeveelheid sneeuwval in 24 uur. Helaas had februari andere plannen voor de zuidelijke Alpen en het westen, waar weerom weinig verse sneeuw viel en het weer onverminderd Wetterbegünstigt bleef.


Volop sneeuw begin februari in Ramsau. @LiveUpdates


Bij Zauchensee viel 1 meter sneeuw. @zauchenseeinstagram


Ouderwets auto's uitgraven in Obertauern. @Unwetterfreaks

Na het indrukwekkende begin van februari met veel sneeuwval in het oostelijk Alpengebied, keerde de rust langzaam terug. Er ontstond een uitgestrekte zone met hoge barometerstanden die zich uitstrekte van de Azoren via Centraal Europa tot aan de Oeral. Hierdoor werd het Alpenweer lange tijd zonovergoten, wat perfect was voor de voorjaarsvakanties waarin de meeste Belgen en Nederlanders optimaal van de Alpen konden genieten. Echter, de sneeuwkwaliteit liet de wensen over. De eerste week van februari verliep nog koud, wat zorgde voor perfecte pistes. Maar vanaf de tweede week werd het steeds warmer en tijdens de voorjaarsvakantie was het ronduit warm en de sneeuw zeer papperig, vergelijkbaar met paascondities. Er werden warmterecords gebroken en de versgevallen sneeuw verdween weer uit de dalen. Waar was de winter? Het sneeuwdek was ook niet echt resistent tegen deze lange droge en zachte periodes. Kwam daar nog wel verandering in?


Hopfgarten im Brixental smeekte om verse sneeuw! @Live Updates

Aan het einde van februari keerde de winter weer eventjes terug met veel koudere polaire lucht uit Noord-Europa die de veel te zachte lucht verdreef. Er vielen sneeuwbuien aan de noordzijde tot aan het noordoosten van Zwitserland, waardoor de winter een comeback maakte en de dalen weer wit kleurden. Maar echt heel veel sneeuw zat hier nog steeds niet bij. En helaas bleef het verder zuidwaarts een moeizaam verhaal voor verse sneeuw. Hier was het eigenlijk nog steeds teren op de sneeuw van 22 november en natuurlijk de kunstsneeuw. Eind februari dachten we bijna allemaal dat het wintersportseizoen van 2022/23 wel heel weinig sneeuw ging opeleveren, maar gingen maart en april een stokje voorsteken!


Comeback van de winter. @LiveUpdates

Maart
Wisselvallige maand met regelmatig sneeuw, behalve in de Zuid-Alpen

Bij het begin van maart lag er dus nog steeds algemeen weinig sneeuw in de Alpen. Door de afwezigheid van een westcirculatie, kregen de Franse Alpen bijna geen significante sneeuwval in januari en februari. Aan de noordkant viel er alleen begin februari veel sneeuw, maar daarna werd het zacht, droog en zonnig waardoor die sneeuw ook geen lang leven beschoren was. De Zuidelijke Alpen kregen slechts aan het begin van de winter sneeuwval door een sudstau (22 november), waardoor er ook daar weinig sneeuw lag. Tijdens de eerste week van maart veranderde daar maar weinig aan, met een dominantie van puur Kaiserwetter. De lente hing al in de lucht moet ik toegeven. 


Kaiserwetter tijdens de eerste week van maart. @LiveUpdates

Maar vanaf 7/8 maart veranderde het weerbeeld drastisch in de Alpen, met zeer dynamisch weer als gevolg van de bekende straalstroom die zich rechtstreeks op de Westelijke Alpen richtte. Dit bracht veel sneeuw en sterke windstoten met zich mee in het westen en noordwesten. Ook in Oostenrijk kon wat sneeuw vallen. Enkel de Zuid-Alpen kregen nog steeds geen echte verse sneeuw omdat de storingen van over de oceaan deze hoek van de Alpen niet konden bereiken. Vooral in de Franse Alpen en het westen van Zwitserland viel er eindelijk significante sneeuw. De sneeuwgrens was wel onstabiel, niet abnormaal voor maart, waardoor er lagerop ook soms regen viel. De hoger gelegen skigebieden hadden hier minder last van. Algemeen verbeterden de sneeuwcondities dan ook aanzienlijk in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Eindelijk winter in de bergen! Hield de winter nu stand? 


Na een lange droge periode viel er in maart veel sneeuw in het westen van Zwitserland. @SLF


DIk pak sneeuw in Avoriaz. @LiveUpdates


Dik pak sneeuw in Winterberg half maart. @LiveUpdates


De winter was nooit zo algemeen als in maart!

Naarmate half maart naderde, nam de temperatuur weer aanzienlijk toe, maar werd het ook droger. De omstandigheden bleven over het algemeen echter goed voor de tweede helft van maart. Rond 20 maart bereikten de temperaturen wel een eerste keer lentehoogten, met vorstgrenzen van meer dan 3000 m en bijna 20°C in Oostenrijk. Maar de laatste vijf dagen van maart brachten weer merkbaar kouder weer met zich mee, inclusief een westerstorm die een echte winterinval aankondigde. Kortom, onze wintersportweerberichten eindigden met een van de beste periodes van het jaar wat betreft sneeuw en kou in de Alpen. Het weertype dat we nodig hebben om sneeuw te krijgen in de Alpen kwam pas heel laat op het seizoen tot stand. Bleef dit duren in april?


Schitterende condities in Les Menuires eind maart. @LiveUpdates


Beter was het niet dit jaar zoals hier in Flaine. @FLAINEski

April 
Verderzetting van het wisselvallige weer met op hoogte veel verse sneeuw
In april werd de trend van wisselvallig weer voortgezet. Er viel regelmatig sneeuw, waardoor het sneeuwdek in de hogere gebieden tot normale diktes kon aangroeien. In het westen lag er half april zelfs meer sneeuw dan normaal. Straf als je weet dat hier begin maart nog bijna record weinig sneeuw lag. Rond het midden van april was er zelfs een sneeuwdump tot in de dalen met diepe polaire lucht. 


Val d'Isère lag er zelden zo goed bij als dit jaar bij het begin van de paasvakantie. @Valdisere


Sneeuw tot in het dal op 13 april 2023. 


Veel sneeuw in Warth halverwege april. @LiveUpdates

Maar naast al dat wisselvallige weer waren er ook veel zonnige dagen, typisch voor april en de lente. Zo verliep de paasvakantie eigelijk ideaal qua omstandigheden. Sneeuw, maar ook zon. Koud, maar ook al veel straling van de zon. Volgens veel wintersporters, en ik kan dat beamen, waren de condities in de Alpen > 1500 m met Pasen zelfs beter dan met Kerstmis, Nieuwjaar en tijdens de voorjaarsvakanties.


Typisch beeld van de sneeuwevolutie in de Franse Alpen, begin maart ver onder normaal, maar na de eindspurt half april dikker dan normaal. @Meteofrance

Zo. Het wintersportseizoen zit er nu echt op. Het was een moeilijk seizoen. De verwachte hoge energieprijzen waarvan vooraf gedacht werd dat die gingen leiden tot tragere liften, gesloten liften, of duurdere skipassen bleken zeker niet het grootste probleem. Het gebrek aan sneeuw, regen en dooi midden in de winter waren dat in veel regio's van de Alpen wel, zeker tot en met februari. Pas in maart en april kregen we meermaals sneeuwvalevents zoals die eigenlijk veel eerder moeten komen. Het enige dat ik daar nog over wil zeggen is dat we absoluut blij moeten zijn dat de sneeuw nog effectief gevallen is. Voor de gletsjers is dat een echte zegen. Hoe meer sneeuw, hoe langer het ijs-smelt seizoen wordt uitgesteld. We willen denk ik alemaal niet dat er de komende zomer opnieuw zoveel ijs verloren gaat als in 2022. 

Laten we hopen op een mooie zomer waarin het niet tè warm is. Al bij al is gematigd weer nog zo slecht niet. En wie weet barst de winter volgend jaar dan veel vroeger los met dikke pakken sneeuw zoals we die zelden zien. Of ben ik nu te veel aan het dromen? 

Met die woorden sluit ik alleszins af. Ik wens jullie een fijne zomer en we zien elkaar over vijf maanden weer! :)

Met vriendelijke groet,

Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

We zijn altijd erg blij zijn met de vele reacties van iedereen. Als jullie tevreden zijn over onze app, dan zouden we een review in de App- of Play Store zeer waarderen.

» iPhone
» Android

Reacties

Sigrid Ribbers

Goedemorgen Lander,

Bedankt voor deze walk to memorie lane..
Wij hebben genoten van de herfst en winter in Zwitserland.. met het geluk van zon en sneeuw.
Nu in de zomer een doe vakantie op het programma in .... je raad het al Zwitserland.
Jij en je collega's en alle sh lezers een hele mooie zomer gewensd en tot oktober☀️🙏🇨🇭

Foto bij weerbericht reactie 119677

Sigrid Ribbers | 30-04-2023 - 08:39

Greet ☀️

Waar ga je heen deze zomer in het mooie Zwitserland 🇨🇭?

Greet ☀️ | 30-04-2023 - 11:59

Koos Beijer

Volgens mij naar Grindelwald!!!😜🥰🇨🇭🤣

Koos Beijer | 30-04-2023 - 14:02

Greet ☀️

Haha die Koos, en jij ook terug 🇨🇭?

Greet ☀️ | 30-04-2023 - 19:24

Marja Skiër

Zijn we fans Koos?? Ja hè, van de Jungfrau region met zijn idyllische treinen en prachtige plekjes! 🚂🚂🚂

Marja Skiër | 01-05-2023 - 14:09

Sigrid Ribbers

Greet sorry ben er niet meer elke dag.. Maar Koos heeft gelijk. Wij staan op de camping in (🤭🤣) Grindelwald🇨🇭..je kan hier niet bespreken dus hopelijk plek💪.
Anders vind ik bij het meer van Neuchatel ook nog wel een aanrader.. we gaan het zien begin juli..
En jullie?

Sigrid Ribbers | 02-05-2023 - 06:02

Sigrid Ribbers

🤣💪🇨🇭 tuurlijk Koos.. wij zijn ongeveer verslaafd aan de Jungfrau Region.

Sigrid Ribbers | 02-05-2023 - 06:03

Sigrid Ribbers

Zeker weten Marja.. wij hebben er in ieder geval veel zin in🇨🇭☀️🍀🚞🚋

Sigrid Ribbers | 02-05-2023 - 06:05

Koos Beijer

Wel een goeie verslaving,Sigrid!🤣🥰🛷🚞🇨🇭🇨🇭🥰

Koos Beijer | 03-05-2023 - 23:07

Koos Beijer

Zeker fans,Marja!🇨🇭🥰🇨🇭🥰🚞

Koos Beijer | 03-05-2023 - 23:08

Sigrid Ribbers

🤣🤣🇨🇭nou en of Koos. Een heerlijke verslaving🤭🚋☀️🚞

Sigrid Ribbers | 05-05-2023 - 09:02

Greet ☀️

@Koos, geen Engadin dit jaar? ☀️

Greet ☀️ | 05-05-2023 - 17:58

Koos Beijer

Dit jaar geen Graubunden,Greet!Appartement waar we afgelopen jaren in de zomer naar toe gingen is voorlopig nog niet te boeken via TUI,en de vrouw had ook nog plannen om naar Italië of Kroatië te gaan!😊🥰🇨🇭

Koos Beijer | 05-05-2023 - 22:46

Clemens Gjertsen

Mooi overzicht, illustratief voor de wisselvalligheid van de afgelopen winter. Bizar is dat andere regio's (Skandinavië, Californië) recordhoeveelheden sneeuw hebben gekregen. Ook niet altijd een zegen, maar klein beetje jaloers wordt je er wel van.
Gelukkig is neerslag deel van de waterkringloop en kan de volgende winter weer heel anders uitpakken. Klimaatverandering beperkt zich niet tot de Alpen dus wat in Californië is gebeurd, kan zich zomaar verplaatsen.
Dus: dromen mag, moet zelfs. En het weer doet uiteindelijk toch waar het zin in heeft.

Voor jullie en alle leden van deze site: fijne zomer, geniet ervan en blijf plannen maken!

Clemens Gjertsen | 30-04-2023 - 08:41

P E

Dit jaar veel in de alpen geweest om te skiën. De omstandigheden zoals in dit seizoensoverzicht beschreven staat kloppen. Al heb ik genoeg moeie dagen meegemaakt in de bergen. Vooral pasen was een mooi toetje van het seizoen. Nu gaan we genieten van de lente en de zomer zodat we weer zin krijgen voor het volgende winterseizoen van 23-24. Ik begin al bijna met aftellen.

Foto bij weerbericht reactie 119679

P E | 30-04-2023 - 08:50

Djonnie B

Mooi overzicht. Herkenbaar. De 1e week vd krokusvakantie was voor de 1e lichting uit NL matig tot slecht. Wij boften enorm met een bak verse sneeuw op zaterdag, zondag en de rest van de week fantastische omstandigheden.

Djonnie B | 30-04-2023 - 09:52

Gerben van Ommeren

Hoi Lander, bedankt voor dit mooie overzicht! Gelukkig is er nog veel sneeuw bijgekomen 💪🏻

Fijne zomer en tot het volgende seizoen!!

Gerben van Ommeren | 30-04-2023 - 09:56

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Fijne zomer!! :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 30-04-2023 - 20:52

PETER. Altabadia.

Goedemorgen Lander bedankt voor het duidelijke overzicht van het afgelopen winter seizoen ik hoop voor het volgende winterseizoen dat het wat sneeuw rijker mag zijn : maar wij hebben ondanks dat er wat minder sneeuw was gevallen toch nog heerlijk twee weken kunnen skiën in de Dolomieten . Gr. Van Peter Greet geniet allemaal van hopelijk een mooie zomer en tot - oktober.👉🌞🌞👍

PETER. Altabadia. | 30-04-2023 - 10:33

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Fijne zomer Peter, tot in oktober :) Of wie weet september als het meezit :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 30-04-2023 - 20:52

Bart Debaere

Goedemorgen Lander, dank je wel voor het uitgebreide winteroverzicht. Op naar een mooie, niet te hete zomer. Bedankt ook aan alle SH lezers voor de mooie updates. Tot over 5 maanden. 👍❄️🌞

Bart Debaere | 30-04-2023 - 11:02

Greet ☀️

Dank voor het overzicht @Lander, we onthouden dat we -ondanks de wat mindere hoeveelheden sneeuw- we toch 2 fijne skiweken hadden. Op deze zonnige lentedag en apero op ons terras/tuin tellen we af naar een bergzomervakantie in Solda/Sulden 🇮🇹

Greet ☀️ | 30-04-2023 - 12:02

Sigrid Ribbers

Oja Greet natuurlijk.. Sulden am Ortler.
Ik ben zo benieud hoe jullie het daar vinden..🙏 Zijn daar veel geweest zomer en winter... bijzonder mooie plek.
Heel veel plezier daar🍀☀️

Sigrid Ribbers | 02-05-2023 - 06:08

Anita ❤ snow

Mooi verslag Lander, dank je wel! Je moest idd geluk hebben met de sneeuw en het weer deze winter maar dat hebben we tot 2 keer toe gehad!
Nu op naar de zomer waar we denk ik ook wel even in berggebied gaan komen.
Fijne zomer allemaal en tot in Oktober straks!🤗

Anita ❤ snow | 30-04-2023 - 14:11

Snow Scooter

Dank Lander voor de update en ik kijk rijkhalzend uit naar 1 oktober. En natuurlijk komende maanden af en toe wandelen en genieten van de zomer Alpen.

Snow Scooter | 30-04-2023 - 17:47

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Bedankt allemaal! Fijne zomer en het zal weer snel oktober zijn, of wie weet zijn we er al in september :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 30-04-2023 - 20:52

Louis Gabreels

Zou het in de Alpen ooit nog eens 18 mtr sneeuw vallen net als in de omgeving van lake Tahoe in Californië?

Foto bij weerbericht reactie 119693

Louis Gabreels | 30-04-2023 - 21:06

Louis Gabreels

Foto bij weerbericht reactie 119694

Louis Gabreels | 30-04-2023 - 21:07

Sigrid Ribbers

😍😵‍💫😱🥶

Sigrid Ribbers | 02-05-2023 - 06:09

PETER. Altabadia.

Nou wij zijn nu op vakantie in het Salzburgerland maar in de bergen ligt nog best een aardige laag sneeuw hier effe een foto vanuit het hotel in Salzburg met achter het kasteel een besneeuwde berg mooi hoor . 👉🏔️🌨️🌞👍.

Foto bij weerbericht reactie 119695

PETER. Altabadia. | 01-05-2023 - 10:38

Marja Skiër

Het hele seizoen in al zijn grilligheid komt weer in vogelvlucht voorbij. Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt Lander! Leuk om het weer even te herbeleven. Nu gaan we hopelijk naar de zomer toe, dat is ook leuk! Beste Lander en Michael bedankt voor jullie mooie en professionele weerberichten en tot volgend seizoen. Geniet allemaal van de zomer en tot 1 oktober!

Marja Skiër | 01-05-2023 - 14:11

Ritse Leendertz

Leuk overzicht, ook om alles nog weer terug te beleven/lezen.
We genieten nu van toetje op het seizoen in Tignes, vandaag 40 cm sneeuw gevallen!
Vandaag zicht niet zo best, komende dagen zon dus hopelijk een mooie afsluiting van het seizoen.

Foto bij weerbericht reactie 119701

Ritse Leendertz | 01-05-2023 - 22:01

Gerda Hensen

Dat is weer een fantastisch overzicht; het brengt je meteen terug de winter in. Over winter gesproken, vanochtend op de fiets had ik graag mn handschoenen aan gehad. De temperatuur valt (bij tijd en wijle) toch bitter tegen. Over 1,5 week reizen wij af naar het achterland van Andalusië voor een wandelvakantie. Ik verheug mij op de warmte (kan er gelukkig goed tegen).
Lander, Michael en het SH-team, dank voor de fijne berichtgeving en deze laatste samenvatting van het afgelopen seizoen. En voor een ieder een heerlijke zomer gewenst met veel fijne momenten om later op terug te kunnen kijken. Graag tot het volgende wintersportseizoen. Wel zal ik in de zomer zo af en toe een blik werpen op deze voor mij geliefde site.☀️

Gerda Hensen | 02-05-2023 - 13:34

Rafael Guinote

Was weer een genot om jullie berichten te lezen tot volgend seizoen 🎿🎿🎿✨️✨️✨️

Rafael Guinote | 02-05-2023 - 20:06

Steph Priem

Lander, bedankt voor het niet altijd zo winterse overzicht, maar het is wat het is. Ik mag alvast niet klagen na 22 skidagen vervolgens in Sestriëre (Dec), Gaschrun (Jan), Warth (Mrt) en Valloire (Apr). Aan alle SH-fans alvast een aangename zomer gewenst 😉☀️🏔️🍺.

Steph Priem | 03-05-2023 - 09:06

Gert-Jan C.

Dankejwel voor het overzicht Lander. Leuk om te lezen!
Wij hadden met kerst achteraf de juiste gok gemaakt om eens in Andorra te gaan skiën. Daar zijn ze gespaard geweest van regen en waren de condities tijdens kerst eigenlijk nog vrij goed, zeker in vergelijking met de Alpen.

Eind januari nog eens gaan skiën in Les2Alpes en Alpe D'Huez en met cava condities.
Waren vooral 2 ski weken met zeer veel zon, ook wel eens leuk! :)

Tot oktober!

Gert-Jan C. | 03-05-2023 - 11:29

Dennis Sival

De eerste websites zijn al bezocht voor feb 24😁

Dennis Sival | 03-05-2023 - 19:11

Greet ☀️

Ik ken het gevoel @Dennis, hier ook alweer prospectie aan het doen voor volgende winter.
Iemand tips voor Tignes?

Greet ☀️ | 05-05-2023 - 17:59

Dennis Sival

Tignes is te gek! Echt heel mooi

Dennis Sival | 06-05-2023 - 19:53

Frits Wagener

Mooi overzicht van een bijzondere winter. Aan beide weermannen mijn complimenten voor de uitstekende (en bijna altijd kloppende) weerberichten. Ik las ze elke dag trouw.
Hopelijk volgend seizoen Californische taferelen in onze mooie Alpen!

Frits Wagener | 04-05-2023 - 14:13

Bertil Blaas

De niet te stoppen trein van Middellandse Zee depressies bij Italië en zuid Alpen als ook Noord Alpen leveren t/m Bayern uitzonderlijk veel regen op en boven 1500 m ❄️❄️.
Ze zijn toch gekomen, dat was iets voor in het skiseizoen geweest.
Echter de Erosie viert hoogtij bij deze weersomstandigheden. Zie bv CH. Triest.

Bertil Blaas | 11-05-2023 - 09:59

Francesco Livigno

Ja Bertil ik zie dit weer niet graag en er lijkt geen stoppen aan te komen. Volgende week woensdag trekken we naar Merano. Met dit weer gaan we de bergen niet moeten intrekken. Ook een partijtje golfen lijkt ook niet droog te gaan verlopen. Hopelijk slaat het weer dan toch nog om.
Groetjes aan alle trouwe SH fans

Francesco Livigno | 11-05-2023 - 16:39

Bertil Blaas

Toch fijne vakantie Francesco in het schone Italië. 👍

Bertil Blaas | 11-05-2023 - 20:13

M DR

Voor de mensen in Italië heeft dit inderdaad twee kanten. Ene kant water na langere drogere periode , andere kant gelijk zo veel dat je overstromingen etc krijgt...

M DR | 11-05-2023 - 22:56

Gerda Hensen

Fransesco, fijne vakantie gewenst. Wij vertrekken aankomende nacht naar Andalusia voor een wandelvakantie. In tegenstelling tot de regen bij jullie, is het daar droog en heet. Dat wordt zweten😅

Gerda Hensen | 12-05-2023 - 12:15

Francesco Livigno

Bedankt iedereen.
Ik zal wel een impressie posten.

Francesco Livigno | 12-05-2023 - 12:29

Dries V

Dolo’s vandaag 😳

Foto bij weerbericht reactie 119724

Dries V | 11-05-2023 - 20:53

Eva deRulo

Dank voor het mooie overzicht! We hebben ondanks het grillige weer heerlijke skivakanties gehad. Op naar een lekkere zomer met inderdaad niet te hoge temperaturen voor de gletsjers.

Eva deRulo | 12-05-2023 - 08:30

Gerda Hensen

Trouwens net even op de webcams van de Seiser gekeken. Man, ik weet niet wat ik zie! Alles is wit❄️. Er zijn winters geweest, dan zou ik daar ‘een moord’ voor hebben gedaan😗

Gerda Hensen | 12-05-2023 - 15:11

Anita ❤ snow

Ja Gerda, het is bizar...en het is nog niet minder geworden! 😳

Anita ❤ snow | 14-05-2023 - 19:55

Snow Scooter

Moet je nu is op de webcam in Oostenrijk kijken. Alles super wit. Kaprun ligt nu 3 meter 20 sneeuw! Bramberg boven alles onder gesneeuwd en dat midden mei... een stuk meer dan met Kerst en voorjaarsvakantie

Snow Scooter | 18-05-2023 - 14:31

Dennis Sival

Ik zou nu zonder twijfel op skivakantie kunnen. Wintersport is onmogelijk in dit jaargyop dit continent. Maar lekker skiën , heerlijk

Dennis Sival | 18-05-2023 - 19:18

Gerda Hensen

Zo gaaf op de caminito del rey gelopen te hebben.

Foto bij weerbericht reactie 119733

Gerda Hensen | 20-05-2023 - 18:10

Gerda Hensen

Foto bij weerbericht reactie 119734

Gerda Hensen | 20-05-2023 - 18:11

Gijs X

Mooi daar. Wij hopen medio 2024 daar te wonen. Gelukkig zijn de vliegreizen naar Italië vanuit Malaga niet duur voor een wintersport in de Dolomieten 😉

Gijs X | 21-05-2023 - 00:09

Bertil Blaas

Prachtig Gerda. Indrukwekkend. Fijne vak. 👍

Bertil Blaas | 21-05-2023 - 19:49

Anita ❤ snow

Mooi!! Ben je echt zo steil langs die rotsen gelopen...gaaf!

Anita ❤ snow | 21-05-2023 - 22:40

Gerda Hensen

Het mooie van beide werelden. Mooi hoor Gijs.

Gerda Hensen | 21-05-2023 - 23:04

Gerda Hensen

Anita, je loopt idd op het pad dat langs de steile wand loopt. Het pad loopt ook door een kloof. Echt waanzinnig gaaf.

Gerda Hensen | 21-05-2023 - 23:06

Marja Skiër

Spannend Gerda!

Marja Skiër | 21-05-2023 - 23:20

Anita ❤ snow

Nou ziet er spectaculair en prachtig uit!

Anita ❤ snow | 22-05-2023 - 22:13

Greet ☀️

Knap hoor Gerda! Wat een durfal ben je 😁

Greet ☀️ | 24-05-2023 - 06:59

Marcel W

Prachtig!

Marcel W | 23-05-2023 - 10:56

PETER. Altabadia.

Wij waren vandaag op de Montblanc maar daar ligt nog behoorlijk wat sneeuw en ook de gletsjers lagen er goed bij dus dat is wel weer positief.

Foto bij weerbericht reactie 119744

PETER. Altabadia. | 23-05-2023 - 23:04

PETER. Altabadia.

Foto bij weerbericht reactie 119745

PETER. Altabadia. | 23-05-2023 - 23:05

PETER. Altabadia.

Foto bij weerbericht reactie 119746

PETER. Altabadia. | 23-05-2023 - 23:06

PETER. Altabadia.

Foto bij weerbericht reactie 119747

PETER. Altabadia. | 23-05-2023 - 23:06

PETER. Altabadia.

Nog maar twee foto’s

Foto bij weerbericht reactie 119748

PETER. Altabadia. | 23-05-2023 - 23:09

PETER. Altabadia.

Foto bij weerbericht reactie 119749

PETER. Altabadia. | 23-05-2023 - 23:10

Greet ☀️

Mooi Peter! Sneeuw en bergen daar gaat ons hart sneller van kloppen 😁
Ik zag gisteren filmpjes passeren van het vrijmaken van de Galibier: wat een dik pak sneeuw ligt daar nog 🤩

Greet ☀️ | 24-05-2023 - 07:00

Anita ❤ snow

Prachtig daar!

Anita ❤ snow | 24-05-2023 - 13:54

Marja Skiër

Peter wat zijn jullie ook alweer op een prachtige plek! Geniet ervan!

Marja Skiër | 24-05-2023 - 14:53

Sigrid Ribbers

Oooo wouw Peter wat gaaf!!!

Sigrid Ribbers | 26-05-2023 - 13:35

Marcel W

Mooi daar hoor Peter!

Marcel W | 24-05-2023 - 07:26

PETER. Altabadia.

Ja het was altijd een wens van mij om een keer op het hoogste punt van Europa te staan en wat was het bizar hoog maar ook ontzettend mooi en spannend, en de gletsjers zijn er daar wel iets op vooruit gegaan met de late sneeuwval 🌨️ . 👍👍👍

PETER. Altabadia. | 24-05-2023 - 16:55

Gerda Hensen

Peter, wat een heerlijke foto’s. Het doet mij nu al verlangen naar de skivakantie. Aan de andere kant; onze wandelvakantie was echt supertof. Daar heb ik ook met iedere vezel in m’n lijf van genoten.
Fijne zomer voor alle SH-volgers☀️

Gerda Hensen | 28-05-2023 - 10:49

Snow Scooter

Foto bij weerbericht reactie 119757

Snow Scooter | 27-05-2023 - 19:04

Snow Scooter

In Hollerbach bovenaan de Panoramabaan. Prachtig daar. En heerlijk weer nu!

Snow Scooter | 27-05-2023 - 19:04

nova ❄

wanneer beginnen de updates terug volgend seizoen?

nova ❄ | 28-05-2023 - 10:37

Ted Storms

Als het goed is rond september oktober

Ted Storms | 03-06-2023 - 17:29

PETER. Altabadia.

1 oktober 👍

PETER. Altabadia. | 20-06-2023 - 10:43

Snow Scooter

Foto bij weerbericht reactie 119761

Snow Scooter | 28-05-2023 - 15:38

Snow Scooter

Klammsee bij Kaprun

Foto bij weerbericht reactie 119762

Snow Scooter | 28-05-2023 - 15:38

Anita ❤ snow

Mooi hoor, die kleuren! 🤗

Anita ❤ snow | 28-05-2023 - 18:52

Snow Scooter

Ja ontzettend mooi.

Snow Scooter | 29-05-2023 - 08:34

Gijs X

Special voor Gerda Hensen een groet uit Andalusië met een landschap wat zo enorm lijkt op onze favoriete Dolomieten. 😉

Foto bij weerbericht reactie 119765

Gijs X | 01-06-2023 - 20:50

Gerda Hensen

Gijs, dank je wel. En Andalucía is echt mooi. We zijn op plekken geweest, die verrassend mooi groen waren. Echt een aanrader voor een wandelvakantie.

Gerda Hensen | 01-06-2023 - 22:41

Anita ❤ snow

Hier een gletsjergebied Robiei, Zuid Zwitserland, geloof niet dat er in de winter geskied wordt. Nu wel veel wandelaars. Er ligt nog wat sneeuw..

Foto bij weerbericht reactie 119768

Anita ❤ snow | 17-06-2023 - 19:22

Greet ☀️

Hoe mooi! Fris groene flanken na een winters wit kleed. Hier nog een 10-tal dagen voor vertrek naar onze geliefde bergen 🏔️
Veel plezier nog Anita ☀️

Greet ☀️ | 18-06-2023 - 08:39

Anita ❤ snow

Dank je wel Greet, jij ook alvast een goede vakantie! Er komt vast wel een foto voorbij! 🤗

Anita ❤ snow | 18-06-2023 - 09:43

Anita ❤ snow

Niet vergelijken natuurlijk wat jij gedaan hebt Gerda en andere geintereseerden, maar alvast een leuke oefening, wie weet, en erg mooi!
Escalier du Roi d'Aragon in Bonifacio.

Foto bij weerbericht reactie 119770

Anita ❤ snow | 17-06-2023 - 19:32

Gerda Hensen

Dit ziet er ook heel gaaf uit. En wandelen in zo’n omgeving is altijd een feestje. Veel plezier ☀️

Gerda Hensen | 18-06-2023 - 10:44

Gerda Hensen

En net even op de website gekeken. Ziet er supergaaf uit. Ik moet Corsica ook maar aan mijn lijstje toevoegen 😘

Gerda Hensen | 18-06-2023 - 10:48

Anita ❤ snow

Zeker Gerda, het is een prachtig eiland!

Anita ❤ snow | 18-06-2023 - 19:52

Anita ❤ snow

Foto bij weerbericht reactie 119776

Anita ❤ snow | 18-06-2023 - 19:57

Anita ❤ snow

Nog een paar dan voor inspiratie!

Foto bij weerbericht reactie 119777

Anita ❤ snow | 18-06-2023 - 19:58

Anita ❤ snow

De Col de Bavella in Corsica.

Foto bij weerbericht reactie 119779

Anita ❤ snow | 21-06-2023 - 11:31

Anita ❤ snow

Foto bij weerbericht reactie 119780

Anita ❤ snow | 21-06-2023 - 11:31

Gerda Hensen

Dat zijn mooie plaatjes Anita👍

Gerda Hensen | 22-06-2023 - 12:10

Anita ❤ snow

Ja Corsica is mooi en je kunt dus makkelijk even oversteken naar Sardinië.
Daar zijn ook prachtige bergen/ rotsformaties!

Foto bij weerbericht reactie 119782

Anita ❤ snow | 22-06-2023 - 17:10

Anita ❤ snow

Foto bij weerbericht reactie 119783

Anita ❤ snow | 22-06-2023 - 17:10

Gerda Hensen

Ziet er idd gaaf uit. Zijn de laatste twee foto’s in Sardinië?

Gerda Hensen | 22-06-2023 - 21:47

Anita ❤ snow

Ja klopt! Even een uitstapje gemaakt.

Anita ❤ snow | 23-06-2023 - 11:46

Dieter D🇦🇹

Großglockner 2023

Foto bij weerbericht reactie 119786

Dieter D🇦🇹 | 23-06-2023 - 20:53

Snow Scooter

Super mooi!

Snow Scooter | 23-06-2023 - 23:06

Gerda Hensen

Wouw, mooie foto Dieter. Ik krijg spontaan zin om pootje te baden.

Gerda Hensen | 24-06-2023 - 19:56

Dieter D🇦🇹

☺️ Dank je wel

Dieter D🇦🇹 | 25-06-2023 - 18:00

Anita ❤ snow

Zeker mooi!

Anita ❤ snow | 25-06-2023 - 19:43

Dennis Arabba ⛷️

Vette foto!

Dennis Arabba ⛷️ | 26-06-2023 - 20:07

Bertil Blaas

Dieter een Kalenderplaat 👌👌

Bertil Blaas | 01-07-2023 - 22:20

Hanneke Jalink

Er komen zoveel mooie foto's voorbij. Dat is heerlijk genieten. Maar ik vind dat ik niet achter kan blijven nu wij weer terug zijn in ons geliefde Zwitserland. Wij zitten nu in Adelboden en hebben op de Engstligenalp gewandeld. Hiervan zijn de foto's.

Foto bij weerbericht reactie 119791

Hanneke Jalink | 25-06-2023 - 19:16

Sigrid Ribbers

Wouw Hanneke wat een mooie foto's weer..
En het weer werkt ook mee zo te zien☀️
Ik was even niet op de app geweest en dus veel moois gemist.
Door omstandigheden gaan wij deze zomer niet naar CH.. niks ernstig maar voor 1 week met de caravan naar CH vond ik te kort.
Volgend jaar weer. Blijven nu in NL.. 🍹☀️🙏.

Sigrid Ribbers | 27-06-2023 - 20:52

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119792

Hanneke Jalink | 25-06-2023 - 19:16

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119793

Hanneke Jalink | 25-06-2023 - 19:16

Sigrid Ribbers

Proost!

Sigrid Ribbers | 27-06-2023 - 20:53

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119794

Hanneke Jalink | 25-06-2023 - 19:17

Gerda Hensen

Heerlijk hoor Janneke. Kom maar door met die mooie plaatjes 👍

Gerda Hensen | 26-06-2023 - 14:49

Hanneke Jalink

Hier komen er nog een paar, Gerda. Deze keer van de Elsigenalp/Elsigenhorn en de Elsigensee. Was weer genieten in de alpenbloementuin.

Foto bij weerbericht reactie 119798

Hanneke Jalink | 26-06-2023 - 20:43

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119799

Hanneke Jalink | 26-06-2023 - 20:44

Sigrid Ribbers

😍😱sneeuw?!

Sigrid Ribbers | 27-06-2023 - 20:53

Hanneke Jalink

Op de hogere toppen is nog niet alles afgedooid. Bietschhorn is bijna 4000m.

Hanneke Jalink | 30-06-2023 - 18:21

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119800

Hanneke Jalink | 26-06-2023 - 20:44

Gerda Hensen

Super mooi Janneke. En een groot contrast met onze vegetatie. Bij ons lijken, vanwege de droogte, de bermen en sommige graslanden wel op hooi.

Gerda Hensen | 27-06-2023 - 09:57

Hanneke Jalink

Nou, hier hebben ze geen last van droogte. Het staat er allemaal uitbundig bij. Er is de laatste tijd regelmatig een bui geweest en ook snachts rond de 10 gr. en ochtenddauw.

Hanneke Jalink | 27-06-2023 - 21:25

Hanneke Jalink

Vandaag de meeste toppen in de wolken, maar wel genoten van de bloemenweg bij Sillerenbuhl/Adelboden.

Foto bij weerbericht reactie 119805

Hanneke Jalink | 27-06-2023 - 21:19

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119806

Hanneke Jalink | 27-06-2023 - 21:19

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119809

Hanneke Jalink | 27-06-2023 - 21:20

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119810

Hanneke Jalink | 27-06-2023 - 21:21

Anita ❤ snow

Ziet er allemaal prachtig uit!
Wel wat kouder dan waar wij nu nog zitten (Corsica), maar op de terugreis doen we 2 nachten Alta Badia.
Kunnen we vast aan lagere temperaturen wennen...😬
En alvast over wintersport gaan mijmeren...😉
Veel plezier Hanneke!

Anita ❤ snow | 27-06-2023 - 22:40

Hanneke Jalink

Hallo Anita, Ik heb veel foto's van Corsica gezien Mijn man heeft daar de GR Nord gelopen en dat was behoorlijk afzien. Ik hou het bij de Alpen en de Dolo's, ook heerlijk.

Hanneke Jalink | 28-06-2023 - 07:56

Anita ❤ snow

Hallo Hanneke, Wij hebben ook een stukje van de GR nord gedaan, leek uiteindelijk voor ons meer bergbeklimmen dan lopen 😅. Maar goed een stukje was leuk voor de beleving.
Gelukkig zijn er op het eiland genoeg mooie dingen te zien op een makkelijker manier. En de Alpen en Dolo's zijn ook prachtig!

Foto bij weerbericht reactie 119814

Anita ❤ snow | 28-06-2023 - 09:18

Anita ❤ snow

En de Verzasca vallei in Zuid Zwitserland is ook prachtig wandelen!

Foto bij weerbericht reactie 119815

Anita ❤ snow | 28-06-2023 - 09:27

Anita ❤ snow

Foto bij weerbericht reactie 119817

Anita ❤ snow | 28-06-2023 - 17:57

Hanneke Jalink

Goeie tip. Voor een volgende keer wandelen in Zwitserland. Die regio kennen we nog niet.

Hanneke Jalink | 28-06-2023 - 19:21

Sigrid Ribbers

Wouw ook erg mooi daar.. leuke tip 👍☀️

Sigrid Ribbers | 29-06-2023 - 19:52

Sigrid Ribbers

🥰🥰schattig... aan het genieten..

Sigrid Ribbers | 29-06-2023 - 19:57

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119819

Hanneke Jalink | 28-06-2023 - 21:28

Hanneke Jalink

Uitzicht op Lenk.

Foto bij weerbericht reactie 119820

Hanneke Jalink | 28-06-2023 - 21:29

Anita ❤ snow

Mooi hoor, lekker genieten!

Anita ❤ snow | 29-06-2023 - 23:09

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119821

Hanneke Jalink | 28-06-2023 - 21:29

Anita ❤ snow

Aangekomen in de orachtige Dolomieten, Alta Badia!

Foto bij weerbericht reactie 119823

Anita ❤ snow | 29-06-2023 - 18:13

Anita ❤ snow

Foto bij weerbericht reactie 119824

Anita ❤ snow | 29-06-2023 - 18:14

Sigrid Ribbers

Ziet er heerlijk uit. Fijne vakantie Anita..

Sigrid Ribbers | 29-06-2023 - 19:55

Anita ❤ snow

Dank je wel Sigrid, helaas is morgen al de laatste dag. We hebben een mooi rondje gemaakt, Zwitserland, Corsica, Sardinië en als afsluiting Alta Badia.
En hoewel het hier nu volop zomer is met wandelaars en bikers krijgen we ook stiekum een beetje wintersportgevoel...nog even wachten..😉

Foto bij weerbericht reactie 119830

Anita ❤ snow | 29-06-2023 - 22:41

Greet ☀️

Wij lossen je af daar in de Dolo’s, straks vertrek naar Sulden am Ortler 🥾🎒🏔️☀️

Greet ☀️ | 30-06-2023 - 05:55

Gerda Hensen

Greet, fijne vakantie en we zien je foto’s graag tegemoet ☀️🌸

Gerda Hensen | 30-06-2023 - 09:01

Anita ❤ snow

Heerlijk Greet, veel plezier het is daar zo mooi!

Anita ❤ snow | 30-06-2023 - 09:37

Sigrid Ribbers

Een mooie rond reis zo te lezen...wouw... thuis is ook goed toeven... en ook wel weer fijn😊

Sigrid Ribbers | 04-07-2023 - 20:26

Sigrid Ribbers

Sulden am Ortler is volgens mij Sud Tirol Greet.. de Vinschgau. Niet de Dolomieten..

Sigrid Ribbers | 04-07-2023 - 20:27

Anita ❤ snow

Foto bij weerbericht reactie 119825

Anita ❤ snow | 29-06-2023 - 18:14

Hanneke Jalink

Even alle reacties gelezen. Dat was heerlijk genieten in de Dolo's Anita, en Greet laat de foto's maar doorkomen. Hier nog een paar van gisteren. Supermooie tocht naar de Dossensee boven Engstligenalp.

Foto bij weerbericht reactie 119834

Hanneke Jalink | 30-06-2023 - 09:15

Anita ❤ snow

Prachtig, hier en daar nog wat sneeuw!👌🤗

Anita ❤ snow | 30-06-2023 - 09:39

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119835

Hanneke Jalink | 30-06-2023 - 09:16

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119836

Hanneke Jalink | 30-06-2023 - 09:16

Hanneke Jalink

Sigrid, jammer dat het geen Schweiz wordt, maar Ned. is ook mooi. Wat in het vat zit.....

Hanneke Jalink | 30-06-2023 - 09:19

Sigrid Ribbers

Precies Hanneke.. dat verzuurd niet he💪

Sigrid Ribbers | 04-07-2023 - 20:25

Anita ❤ snow

Wat wil een mens nog meer! 😊
Het zou behoorlijk regenen maar het is droog en af en toe zon!

Foto bij weerbericht reactie 119840

Anita ❤ snow | 30-06-2023 - 11:29

Anita ❤ snow

Even nog een laatste foto van die prachtige Dolomieten!
Morgen weer naar huis met mooie herinneringen.
Iedereen die nog op vakantie is of gaat, veel plezier!

Foto bij weerbericht reactie 119842

Anita ❤ snow | 30-06-2023 - 16:39

Hanneke Jalink

Ook hier vandaag tot 2 uur droog .
Anita, goeie reis terug na je Europese rondreis

Foto bij weerbericht reactie 119844

Hanneke Jalink | 30-06-2023 - 18:43

Anita ❤ snow

Dank je wel Hanneke! En jij nog even lekker verder genieten neem ik aan!

Anita ❤ snow | 30-06-2023 - 21:58

Hanneke Jalink

Klopt, Wij zijn nog een week in Adelboden en misschien daarna nog 3 dagen naar Kandersteg.

Hanneke Jalink | 01-07-2023 - 18:27

Anita ❤ snow

Heerlijk! Wij zijn weer thuis...nu nagenieten!

Anita ❤ snow | 01-07-2023 - 22:43

Hanneke Jalink

Vandaag een gratwandeling vanaf de Hochsthorn met optrekkende mist met uitzicht op Engstligenalp.

Foto bij weerbericht reactie 119847

Hanneke Jalink | 01-07-2023 - 18:30

Sigrid Ribbers

😳erg mooi Hanneke..

Sigrid Ribbers | 04-07-2023 - 20:24

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119848

Hanneke Jalink | 01-07-2023 - 18:31

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119849

Hanneke Jalink | 01-07-2023 - 18:31

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 119850

Hanneke Jalink | 01-07-2023 - 18:32

Greet ☀️

In de schaduw van de Stelvio, ergens hoog tussen de plooien van de bergen daar ligt Sülden am Ortler!
Morgen op verkenning 🥾🎒🇮🇹☀️

Foto bij weerbericht reactie 119851

Greet ☀️ | 01-07-2023 - 21:18

Bertil Blaas

Alle dames op SH dank voor de zeer vele prachtige foto’s / reis impressies.
Schitterend, jullie hebben goed genoten.
Thankx 👍👍

Bertil Blaas | 01-07-2023 - 22:32

Anita ❤ snow

Leuk Bertil, dank voor je reactie!

Anita ❤ snow | 01-07-2023 - 22:41

Greet ☀️

Haaaa ja Bertil de dames houden SH levend en wel. Maar kijk van mij mag je nog wat bergen-spam verwachten deze week, wij zijn net begonnen aan onze vakantie 😉

Greet ☀️ | 02-07-2023 - 07:13

Anita ❤ snow

Top Greet, ik ga lekker mee genieten! Veel plezier!

Anita ❤ snow | 02-07-2023 - 08:36

Hanneke Jalink

Wij zijn er nog een dikke week. Ik zal er nog bergen plaatsen.

Hanneke Jalink | 02-07-2023 - 09:08

Sigrid Ribbers

💜💜☀️bekend terrein Greet... Achter de kerk het Parc Hotel met een heerlijk terras! Succes met de verkennin🚶‍♀️🚶‍♂️

Sigrid Ribbers | 04-07-2023 - 20:23

Bertil Blaas

Fijne reacties en ja Greet/Hanneke we volgen graag mee. Fijn verlof jullie 👍✋

Bertil Blaas | 02-07-2023 - 17:13

Greet ☀️

Vandaag zouden we een simpele wandeling doen… het werd een flinke tocht: ruim 700m en dalen maar prachtige natuur, veel bloemen en sneeuwvlokken, zelfs een hertje gespot.

Foto bij weerbericht reactie 119860

Greet ☀️ | 02-07-2023 - 20:39

Greet ☀️

Foto bij weerbericht reactie 119861

Greet ☀️ | 02-07-2023 - 20:39

Greet ☀️

Foto bij weerbericht reactie 119862

Greet ☀️ | 02-07-2023 - 20:40

Greet ☀️

Foto bij weerbericht reactie 119863

Greet ☀️ | 02-07-2023 - 20:40

Sigrid Ribbers

Aahhh bekende hut Greet. Ik heb heimwee... zo mooi daar🍀🙏

Sigrid Ribbers | 04-07-2023 - 20:21

Marjon J

Woww Greet, Gerda, Hanneke, Anita ea, jullie heb goed je best gedaan met alle prachtige bestemmingen en foto’s. Tof, en ja, Corsica ook een superbestemming idd. Ben benieuwd of er deze zomer nog een beetje actief ‘gepost’ wordt hier haha. Zelf inmiddels mijn diploma als ‘geprüfte’ Tiroler Bergwanderführer op zak, dus hopelijk binnenkort met gasten de Tiroler bergen in 😃⛰!

Marjon J | 03-07-2023 - 08:07

Anita ❤ snow

Hoi Marion, leuk om te lezen! Dat wandelen in de bergen kent vele gradaties zijn wij achter gekomen! Wat leuk dat je daar nu ook gediplomeerd in bent! Volgens mij geef je ook skiles in de winter. Sportief hoor! Ik ga straks maar eens richting sportschool, conditie kan nog wel wat aan verbeterd worden ben ik achter gekomen...😉

Anita ❤ snow | 03-07-2023 - 10:30

Gerda Hensen

Marjon gefeliciteerd hoor. Wij zijn grote fan van begeleide wandelingen. Heb je toevallig een website. ⛰️

Gerda Hensen | 03-07-2023 - 11:07

Hanneke Jalink

Marjon, gefeliciteerd met je bergführerdiploma. Knap hoor!!

Hanneke Jalink | 05-07-2023 - 17:57

Gerda Hensen

Het begint weer gezellig te worden op de app. Leuk om alle reacties weer te lezen en te genieten van de mooie foto’s.

Gerda Hensen | 03-07-2023 - 11:05

Koos Beijer

Heel wat verhalen en plaatjes gemist,zag ik!🫣🤣

Koos Beijer | 03-07-2023 - 19:13

Koos Beijer

Greet en Hanneke!!!Geniet van jullie vakantie,geweldige plaatjes heb ik al gezien!

Koos Beijer | 03-07-2023 - 19:14

Koos Beijer

Hanneke!In December nog bij de Englistenalp geweest in de sneeuw!!!Gaaf,hè!!!❄️🌨😍🇨🇭

Koos Beijer | 03-07-2023 - 19:14

Koos Beijer

Engstligenalp bedoel ik!!!🇨🇭😍

Koos Beijer | 03-07-2023 - 19:19

Sigrid Ribbers

Ja Koos ik ook. Moet weer ff wat vaker komen kijken hier😊

Foto bij weerbericht reactie 119893

Sigrid Ribbers | 04-07-2023 - 20:41

Hanneke Jalink

Supertof, maar Koos ken jij hem ook zonder sneeuw? Wij zijn ook nog richting de Ammerenspitz gegaan, maar dat hebben we afgekapt, omdat het voor honden niet te doen is.

Hanneke Jalink | 05-07-2023 - 18:00

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.