Reviews Garmisch-Partenkirchen (708m - 2100m)

Schrijf review

8.0

11-03-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 9

In de voorjaarsvakantie met twee gezinnen wezen skiën. De pistes zijn goed bereikbaar vanuit het dorp: 500 meter buiten de rand van het dorp ligt een grote parkeerplaats waarvandaan de gondels naar de pistes gaan.
Voor de 2 ervaren volwassenen en 9-jarige goede skiër een goed gebied: volop zwarte en rode pistes. Voor de 2 beginnende volwassenen was het gebied minder geschikt: ik ik ben nogal bang aangelegd en vond sommige blauwe pistes behoorlijk smal met steile stukken. Met een uitbreiding op de skipas kun je naar de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Heerlijke sneeuw bovenop, waardoor je erg goed kon skiën.
Er zijn goede skischolen voor de kleintjes. Nette en schone toiletten bij de pistes. Zeer vriendelijke mensen bij de restaurants bij pistes en in het dorp. Het dorp is schoon, gezellig, veilig en veel winkels / supermarkten / restaurants. Prijsniveau is heel gunstig. Wij huurden appartement Verena, een aanrader in het wat hogere segment (1400 / week).
Het gebied is niet heel groot, en heeft een centraal deel waar alles samenkomt en je ook de kinderen uit de skiles kunt halen. Dit is heel fijn omdat je dan met zijn allen kunt lunchen bij het restaurant op de piste.

7.0

08-02-2020
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 9

Leuk gebied voor paar dagen skiën. Verbinding tussen Garmisch classic en Zugspitze had beter gekund. Er rijdt wel een treintje (ieder uur),maar die doet er 1,5 uur over. Daardoor niet zo gemakkelijk om op één dag van beide gebieden gebruik te maken.
Après ski was, in de week dat wij er waren, gezellig maar niet bruisend

7.3

30-12-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Prachtig gebied jammer dat het dal vaak groen blijft, het centrum is uitnodigend gezellig en culinair verrassend, de pistes zijn goed voor een paar dagen en niet geschikt voor snowboarden. Al met al een heerlijk weekje gehad met 2 uitstapjes naar Ehrwald en Lermoos op 25 km rijden in Oostenrijk. Ons verblijf was bij Freiraum Zentral en was uitmuntend met onder ons appartement een geweldig Tapas restaurant!

6.7

29-12-2019
Skigebied: 6 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Erg druk en maar een dalafdaling open hierdoor aantal pistes erg beperkt. Veel prikken voor kids en onlogische pistes en verbindingen rest van Zugspitze arena is wel beter

7.3

22-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Leuk skigebied op maar 850 km van Utrecht. Bij mooi weer wel veel dagjes mensen vanuit Munchenm

8.0

02-03-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prima skigebied, mits de dal-afdalingen in het classic-skigebied zijn geopend. Zowel op de Hausberg als Kreuzeck zijn dat namelijk de langste afdalingen; van blauw, via rood tot zwart. Bij goede sneeuw zijn 2 van de zwarte afdalingen voor elke beetje ervaren skiër te doen, maar interessant voor iedere skiër. Khandahar snel skiën vergt ervaring/kwaliteit.
Punt blijft wel: sneeuw moet goed genoeg zijn om dalafdalingen te kunnen skiën, want de hoge pistes zijn minder leuk

4.0

04-02-2018
Skigebied: 1 Après-ski: 6 Restaurants: 5

Wat een afknapper.. na twee dagen Seefeld in Tirol, besloten nog een dagje Garmisch te pakken. Je bent daar meer aan het prikken, omhoog aan het lopen en in liften aan het zitten dan daadwerkelijk naar beneden aan het skiën/boarden. Een te hoge verwachting gehad misschien, maar ons zie je daar niet meer terug. Dan maar een uurtje verder rijden naar de betere gebieden in Tirol.

8.0

02-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Stad met veel voorzieningen. Golfslagbad met glijbanen. IJshockey stadion met wekelijks wedstrijden.

7.3

13-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Een zeer ondergewaardeerd gebied en onterecht onbekend bij veel nederlanders. Qua reisafstand perfect: je hoeft de Fernpass niet over. Je moet wat geluk hebben met de sneeuw, skigebied ligt laag, maar bij voldoende sneeuw echt een aantal leuke km zoals de wereldberoemde Kandahar abfahrt, Hausberg en Olynpia, zeer de moeite waard. Bij geen sneeuw kun je zelfs uitwijken naar Zugspitze, sneeuwzeker gelegen tussen 2000 en 2800 meter.

8.3

12-01-2017
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Fantastisch skigebied i.c.m. Zugspitze en Lermoos en Ehrwald.
Garmisch classic is me meer dan meegevallen en we komen hier zeker
In de zomer en in de winter nog eens terug.
We verbleven overigens in hotel Leiner met uitzicht op de skischans.

8.0

23-03-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Zeer goed

7.0

21-02-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Gisteren wezen in Garmisch. Super locatie, leuke pistes voor de beginnende skiërs maar ook veel zwarte pistes voor de gevorderden. Prijs is wel redelijk hoog (€43 p.d.)

8.3

02-03-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk skigebied met mooie afdalingen! Zeer zeker een aanrader! Ben Oostenrijk gewend maar garmisch mag er zeer zeker zijn!!

8.0

25-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk klein skigebied met een gezellig centrum

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord