Reviews Belalp (2094m - 3118m)

Schrijf review

5.7

15-01-2020
Skigebied: 5 Après-ski: 3 Restaurants: 9

De pistes zijn erg mooi en ook redelijk uitdagend, al zou ik de zwarte pistes eerder rood noemen (nl geprepareerd en niet erg steil). Er zijn maar 7 skiliften (de 4 kindersleepliftjes van <200 meter niet meegeteld) dus je bent wel snel uitgekeken. Als van variatie houdt moet je hier niet heen. Leuk voor een middagje maar om nou de hele week dezelfde pistes te zien, moet je van houden. Piste 3, 9 en 13 vond ik de mooiste, met allemaal prachtig uitzicht. Goede sneeuw, ook op een warme dag. Prima restaurants.

7.7

09-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Ik heb met veel belangstelling de reviews gelezen en ik snap de meningen. Ikzelf ben er al vanaf 1976 met ons eigen chalet in Blatten, dus kijk er wat anders tegenaan. Voor feesten moet je er niet zijn, maar wij en onze gasten was er altijd genoeg te apres-skiën , maar dan wel in en rondom de chalets. Maar met name met jonge gezinnen is Blatten-Belalp optimaal. Gratis van huis gehaald met de skibus voor de deur en ' s avonds weer thuisgebracht. Wat wil een mens nog meer. En 60 km. Skigebied met zeer steile stukken is ook een grote uitdaging. Oostenrijks of Frans glooiend afdalen is ook lekker, maar dit is veel pittiger. Over de restaurants: ga naar rest. Massa en je eet een grandioos Wallisser menu.

7.7

15-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Wat je noemt 'een Geheimtip'. Verrassend mooi gebied dat hoog ligt en sneeuwzeker is. Klein maar wel gevarieerd met ook mooie pistes voor gevorderen. De afdaling vanaf de Hohstock 3100 m naar Blatten 1400 m is geweldig. Rustige pistes met prachtige vergezichten. Authentieke en gemoedelijke sfeer. Geen trendy gedoe maar sportieve sfeer. Prijspeil voor accomodatie ligt vrij laag, eten en drank is wel prijzig zoals in heel Zwiterland dankzij de hoge koers de laatste jaren van de Frank.

8.0

01-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Prachtig skigebied en erg hoog geleden. Wij komen er al jaren. Klein maar gevarieerd met leuke pistes voor beginners en ver-gevorderden. Ski-school is erg goed en centraal gelegen. Er zijn niet zoveel liften maar elke lift heeft meerdere afdalingen. Zelfs op drukke dagen tijdens de carnavalsvakantie ben je daarom soms toch alleen op de piste. Een verademing... De afdaling van de Hohstock tunnel-piste (zwart) van 3.100 m naar 2.300 is fenomenaal en behoort wat mij betreft tot de allermooiste pistes van de Alpen. Charmante typisch Zwitserse huisjes, boerderijen en kapelletjes rondom de Belalp en het uitzicht op de Aletschgletscher maken de ambiance erg sfeervol. Er zijn verschillende restaurants. Het prachtige Hotel Belalp (uitzicht op gletscher) met klassieke Zwitserse keuken, trendy Hamilton Lodge (bij de skischool, voornamelijk Nederlandse gasten) en onze favoriet: Rico's Iglu. Barretje met leuke sfeer en mooi terras en lekkere hamburgers van de grill voor SFr. 10,-. De andere restaurants zijn vrij basic en vooral het grote Sparrhorn restaurant kan wel een flinke update gebruiken. Apres-ski op de Belalp is uiterst beperkt, daar moet je niet voor gaan.

7.7

02-01-2018
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Klein maar fijn!

8.0

09-01-2016
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Erg leuk skigebied kom er zelf al 5 jaar en het blijft leuk. Het is leuker voor families dan dat je met vrienden gaat. Er is niet zoveel apres ski voor de liefhebber. Net groot genoeg skigebied. Met afdalingen van elk niveau.

7.3

30-01-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 8

Super gebied, mooie pistes. We komen er al 10 jaar en zijn het nog steeds niet zat. Voor de apresski liefhebber is dit gebied een afrader, maar voor de familie skiër is dit gebied geweldig. Alle pistes komen uit op één punt, dus verdwalen kan niet. Erg handig voor kinderen dus! Goede skischool en 4 leuke restaurantjes. Gebied is zeer sneeuwzeker, vooral in het voorjaar. Veel nieuwe faciliteiten zoals moderne liften en een grote skishop/verhuur.

7.7

26-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Wij komen hier al jaren, zowel in zomer als de winter. Een ideaal gebied als je met kleine kinderen of iets oudere kinderen gaat skieën, maar ook voor volwassenen. De skischool is helemaal op kinderen gericht en omdat het gebied niet heel groot is ben je altijd weer snel bij je kinderen. Ook voor ervaren skieërs is het hier heerlijk; de zwarte Hohstock piste waarvoor je eerst door een tunnel moet is één van de mooiste van Wallis. Door de hoge ligging is het ook sneeuwzeker.

Het is wel écht een gebied voor mensen die gaan voor de natuur, het skieën en kleinschalige zwitserse gezelligheid. Het is minder geschikt voor feestgangers, discoliefhebbers en mensen waarvoor de apres-ski bijna belangrijker is dan het skieën zelf. Ik heb daar niks op tegen, ieder zijn smaak, maar als je dat wilt kun je inderdaad beter niet naar de Belalp gaan maar bijvoorbeeld naar de Bettmeralp aan de overkant.

Je kunt op de Belalp ook voor hele redelijke prijzen lekker eten. Je kunt er ook chalets huren die letterlijk aan de piste staan voor prijzen die je gerust laag kunt noemen; € 750 per week voor 4 - 6 personen bijvoorbeeld. Er zijn niet veel plekken waar je voor dat geld in het hoogseizoen een chalet naast de piste kunt huren.

6.7

21-12-2014
Skigebied: 9 Après-ski: 5 Restaurants: 6

Top gebied. Komen er al jaren een altijd goed. Het is niet druk en de pistes zijn goed er is weinig après ski maar er komt steeds meer evert als de restaurants. Wil Je een rustiger gebied met vooral lokale Zwitsers kom dan.

4.0

19-12-2014
Skigebied: 4 Après-ski: 3 Restaurants: 5

Niet heel leuk. Ik ben er een keer geweest maar vond het niet heel leuk. Er was geen apres ski en het skigebied was klein. Er zijn veel restaurants maar die zijn niet erg gezellig... Na twee dagen zijn we naar Italië vertrokken omdat we het niet erg leuk vonden...

7.7

09-12-2014
Skigebied: 7 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Leuk skigebied. Wordt wel veel bezocht door toeristen en het is niet erg groot. Na één of twee werkjes raad ik je aan om niet langer te blijven. Dan heb je het allemaal zeker drie keer gezien.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord